Latest News

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τι υποστηρίζει ο Ν.Μπελαβίλας


Λάβαμε μέσω e-mail μια απάντηση από το Νίκο Μπελαβίλα σχετικά με προηγούμενες αναρτήσεις για όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:








Προς το blog Reportaz Net


"Αξιότιμοι κύριοι,

Με δύο επάλληλες αναρτήσεις σας την Πέμπτη 16η  Δεκεμβρίου 2010 ενημερώνετε τους αναγνώστες σας, σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της 14ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε παρέμβαση της «Κίνησης για τους Ελεύθερους Χώρους στον Πειραιά» με θέμα το αποξηλωμένο από τον Δήμο παρτέρι πρασίνου της Πλατείας Κοραή και το γενικότερο θέμα της καταπάτησης της πλατείας από χρήσεις αναψυχής. Οι αναρτήσεις είναι οι :



Για το όλο ζήτημα αρμόδιοι να σας απαντήσουν η ίδια η «Κίνηση» όπως και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας στον Πειραιά» και μέλη του «Λιμανιού της Αγωνίας» οι οποίοι πρώτοι έθεσαν το θέμα στη συνεδρίαση. Ήδη η «Κίνηση» όπως και το «Λιμάνι της Αγωνίας» έχουν εκδώσει δελτία τύπου τα οποία όπως παρατηρώ δεν έχουν αναρτηθεί στο blog σας, παρά την ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία που δίνετε στο θέμα.

Σας στέλνω όμως την επιστολή αυτή, για ένα παράλληλο θέμα το οποίο θέτει το ρεπορτάζ σας και το οποίο με αφορά προσωπικά.

Αναφέρετε επί λέξει ότι:

«Στα χέρια ήρθαν ο Στέλιος Μπρατσόλης και ο Νίκος Μπελαβίλας κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!»
 Όπως επίσης ότι ο κ. Μπρατσόλης, «…τα πήρε στο κρανίο με το Νίκο Μπελαβίλα, γιατί ήταν αυτός που φέρεται να καθοδήγησε τους νεαρούς, προτρέποντας τους να κλείσουν την είσοδο του δημοτικού συμβουλίου.»


Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι:

1. Δεν ήλθα στα χέρια με τον κύριο Μπρατσόλη, ούτε συνηθίζω να έρχομαι στα χέρια με οποιονδήποτε. Πιθανόν να το επιθυμούσε ο κύριος Μπρατσόλης, πιθανόν να συνέφερε τη Δημοτική Αρχή να συμβεί προκειμένου να καλυφθεί με δήθεν επεισόδια η απαράδεκτη και νομικά έωλη απόφαση της για το παρτέρι. Όμως δεν συνέβη! Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μπρατσόλης εκτόξευσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον μου. Τον απέφυγα με επιμέλεια, δεν του έδωσα σημασία και απομακρύνθηκα, ακριβώς για να μην δώσω τη ζητούμενη αφορμή.
Σας ομολογώ, ότι ένας από τους λόγους που παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά προ διετίας είναι ακριβώς η απέχθεια μου σε αυτές στις τυποποιημένες «κοκορομαχίες» οι οποίες χρησιμοποιούνται ως μέθοδος προβολής από συμβούλους που τα «παίρνουν στο κρανίο», έρχονται δήθεν «στα χέρια» και άλλα πολλά. Θεατρικές παραστάσεις ενός πολυπαιγμένου έργου με γνωστό σενάριο.
2. Δεν είμαι σε θέση να καθοδηγήσω τους «νεαρούς». Οι «νεαροί» αυτοί είναι συμπολίτες μας, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων ΑΕΙ, νέοι δικηγόροι και αρχιτέκτονες, εργαζόμενοι οι περισσότεροι, που κατανάλωσαν πολλές ώρες και πολύ κόπο για να αποκαταστήσουν το κατεστραμμένο πράσινο της πλατείας. Επώνυμοι, με τις υπογραφές τους στην ιδρυτική πράξη της πρωτοβουλίας τους, μίας πρωτοβουλίας που παρέσυρε πολλούς και πολλές από εμάς μεσήλικες. Νέοι άνθρωποι που κινδύνεψαν με αυτόφωρο όταν ανεγκέφαλοι προϊστάμενοι του Δήμου και επιχειρηματίες ζητούσαν τη σύλληψη τους από την αστυνομία την ώρα που με απόλυτα ειρηνικό τρόπο φύτευαν δένδρα στην πλατεία. Ευτυχώς η αστυνομία της πόλης επέδειξε πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι οι υπεύθυνοι του πρασίνου και της έννομης τάξης στους ελεύθερους χώρους, και άφησε ήσυχη την «Κίνηση» να φυτέψει το πράσινο.  Αντί να τους καθοδηγώ, σας σας δηλώνω πως με χαρά και περηφάνια αφήνομαι να με καθοδηγήσουν εκείνοι με τη φρεσκάδα της νιότης τους, για πόλη πιο όμορφη από αυτή που βιώνουμε. 

3. Όντως διαμαρτυρήθηκα έντονα στη Πρόεδρο του ΔΣ- είναι το μόνο αληθές σημείο του ρεπορτάζ σας - ενώ εκείνη είχε ήδη διακόψει τη συνεδρίαση. Ζητώντας να επιτρέψει στην «Κίνηση για τους Ελεύθερους Χώρους στον  Πειραιά» να ενημερώσει το ΔΣ. Η Πρόεδρος είχε υποχρέωση να το κάνει, πολύ νωρίτερα ή να εντάξει το θέμα στην τακτική ημερήσια διάταξη. Το γιατί επέλεξε να το κλείσει και να διακόψει τη διαδικασία πριν αρχίσει οποιαδήποτε ακόμη αντίδραση αφορά την ίδια. Δεν ταιριάζει όμως ούτε στον θεσμό, ούτε στον αναγνωρισμένο της ρόλο, ως ενός από τα ιστορικά μέλη του συμβουλίου.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σήμερα το πρωί η αρμόδια ΕΠΑΕ της Νομαρχίας Πειραιά, απέρριψε την πρόταση για καταστροφή του παρτεριού. Η απόφαση του ΔΣ είναι πλέον έωλη και με τη σφραγίδα της ίδιας της αρμόδιας αρχής που οι δημοτικοί μας άρχοντες επιχείρησαν να παρακάμψουν και η οποία ενεργοποιήθηκε χάρη στην ευαισθησία των «νεαρών». Αναμένουμε όλες και όλοι την απαιτούμενη ακύρωση της απόφασης από το ΔΣ.

Και από εσάς ζητώ τη δημοσίευση της επιστολής μου.

Πειραιάς, 16 Δεκεμβρίου 2010
Νίκος Μπελαβίλας