Latest News

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εκτός θέματος η ομιλία του δημάρχου


Αν ήταν μαθητής Λυκείου κι έγραφε έκθεση με θέμα "Τι θα έκανα, αν γινόμουν δήμαρχος", τότε μάλλον θα έμενε μετεξεταστέος και θα έπρεπε να ξανάρθει τον Σεπτέμβριο!
Η ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου ...

...στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ήταν... εκτός θέματος!
Ο νέος δήμαρχος αντί να μιλήσει για τα προβλήματά της πόλης και τις ρεαλιστικές λύσεις που προτείνει για τον Πειραιά, αναλώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, σε φιλολογικές αναλύσεις για τον άκρατο καταναλωτισμό της δεκαετία του 80!
Περισσότερο θύμισε έκθεση ιδεών, παρά ομιλία δημάρχου και μάλιστα λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του. Στην πολυσέλιδη ομιλία του, κυριάρχησαν γενικές και αόριστες αναφορές για την οικονομική κρίση και τα αίτια της (;), που θα μπορούσαν να "περάσουν" σε μια σελίδα ή ακόμα και μια παράγραφο. (Εδώ ο Θ. Πάγκαλος είπε την άποψη του με την γνωστή φράση σε πέντε μόνο λέξεις "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά", άρα ο Βασ. Μιχαλολιάκος θα μπορούσε να πει τη δική του ότι ο άκρατος καταναλωτισμός έφαγε τα λεφτά...).
Εκείνο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στην ομιλία ήταν η επιφανειακή, ρηχή και μικρή αναφορά στα μεγάλα θέματα του Πειραιά. Δεν είπε τίποτα καινούργιο, ούτε έβγαλε καμία είδηση. Αν και προσπάθησε να το σώσει με το "τα είπαμε όλα προεκλογικά", αυτά δεν λέγονται στην πρώτη επίσημη ομιλία, γιατί απλά δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα και στρατηγική επιλογών για τον Πειραιά.
Μοναδική θετική στιγμή ήταν η ανθρώπινη πλευρά του δημάρχου. Εμφανίστηκε συγκινησιακά φορτισμένος και δυσκολεύτηκε να το κρύψει κατά τη διάρκεια της μακροσκελής και κουραστικής ομιλίας...

@ Ίσως θα ήταν καλύτερα να μιλούσε αυθόρμητα κι απλά, ιδίως τώρα που, όπως είπε, αναζωπυρώθηκε η...φλόγα του πολιτικού του γίγνεσθαι!