Latest News

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Κίνδυνος επιδημίας από τα σκουπίδια


Τα ποντίκια κόβουν βόλτες σε δρόμους και πλατείες!
Διαστάσεις επιδημίας εγκυμονεί να λάβει το μείζον θέμα με τους σωρούς σκουπιδιών στον Πειραιά που έχουν πνίξει κάθε γωνιά της πόλης. 
Η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο μεγάλο λιμάνι αντί να εξομαλυνθεί...

...διογκώνεται δραματικά, καθώς 4.000 τόνοι απορριμάτων "στολίζουν" την πόλη λίγο πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε έστω και καθυστερημένα μέρος των σκουπιδιών ν' αφήνεται προσωρινά σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου στο Σχιστό, αλλά ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητώντας άμεση λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής όλο το 24ωρο, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη δημοτική αρχή & τους εργαζόμενους για να καθαρίσει ο Πειραιάς σε χρόνο dt. 
Το χειρότερο απ' όλα είναι πως κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την τριτοκοσμική εικόνα του Πειραιά. Οι εργαζόμενοι προσάπτουν ευθύνες στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί το δήμο για καθυστέρηση στην αποκομιδή, με τον δήμο να δείχνει ανήμπορος να προτείνει ουσιαστική λύση. @Όσο για τους δημότες; Έχουν φτάσει στα όρια τους, ζητώντας να καθαρίσουν οι γειτονιές τους το συντομότερο δυνατόν. Ήδη κάποιοι έχουν πάρει στην πλάκα τους αρμόδιους και στολίζουν με λαμπιόνια τους σωρούς των σκουπιδιών. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα...