Latest News

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Πιο χαμηλά δεν γίνεται, σύντροφοι!


Αλήθεια, πόσο ποιο χαμηλά μπορεί να πάει κάποιος στις εκλογές, όταν τον προσπερνάνε σε ψήφους ακόμα κι όσοι δεν τους θεωρείς ικανούς ούτε να σου σταυρώνουν ψηφοδέλτια, γιατί μπορεί να σου τα έβγαζαν άκυρα, λόγω βλακείας;
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και τυχαίο. Απλώς έρχεται αυτόματα στο μυαλό σου, όταν δεις πως τα πήγαν δύο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τον Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά. Ο λόγος για τους...

...Κώστα Ρεσβάνη και Δημήτρη Παρασκευόπουλο, οι οποίοι κατέλαβαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να τους περνά σε εκλογική δύναμη ακόμα και η απολιτίκ περίπτωση της Ντόρας της Μικρής Εξερευνήτριας της Επικοινωνίας. 
Ο Κώστας Ρεσβάνης απέσπασε 2.488 ψήφους, έχοντας στο πολιτικό του βιογραφικό την υποψηφιότητα ως βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., την προεδρεία του δημοτικού συμβουλίου επί 3,5 έτη και την αντιπροεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. 






 Από την άλλη, οι 2.379 ψήφοι που απέσπασε ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος δεν είναι ότι καλύτερο (πιο απαλά δεν μπορώ να το γράψω), με δεδομένο ότι δούλεψε στοχευμένα, έχοντας στη διάθεσή του μηχανισμούς από το παλαιό ΠΑ.ΣΟ.Κ του Πειραιά, (βλέπε Χρήστο Φωτίου), αλλά και σταθερούς ψηφοφόρους. 
Κοινό γνώρισμα των δύο υποψηφίων; Οι παγερές σχέσεις τους με τον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος "πλάσαρε" (θα έγραφα  "έσπρωξε", αλλά δεν το κάνω!) άλλους υποψήφιους γένους θηλυκού στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά.
@Τυχαίο; Δε νομίζω!