Latest News

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Μια όμορφη προεκλογική ιστορία


Από την Πετρούλα Ασκητή 


"Συγγνώμη, να σε ρωτήσω κάτι"; μου λέει μια φωνή, την ώρα που ψάχνω απεγνωσμένα τα τσιγάρα μου, σε ένα break από την ομιλία υποψήφιου δημάρχου, στην οποία πήγα "αναγκαστικά". "Παρακαλώ" αποκρίνομαι ευγενικά. "Βλέπεις κανένα ωραίο άντρα;" μου λέει η κοπέλα δίπλα μου με βλέμμα απελπισίας. 
Την κοίταξα με έκπληξη & με περιέργεια και δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να...


...κλάψω. Οκ, πάντα ήξερα ότι οι δημοτικές εκλογές με τα πάρτυ, τα event και τις συγκεντρώσεις είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο για μια ή και ...παραπάνω νύχτες, αλλά ότι θα έπιανα "γκομενοσυζήτηση" με μια άγνωστη στο υποτυπώδες καπνιστήριο προεκλογικής εκδήλωσης, δεν το είχα φανταστεί. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι η άγνωστη κοπέλα ήταν αρκετά όμορφη, χαριτωμένη και στιλάτη. Φαινομενικά, δεν είχε "θέμα" να ψάχνεται με αυτό τον τρόπο σε προεκλογική συγκέντρωση. Από την άλλη, "όλοι έχουμε δικαίωμα στο...βίτσιο" σκέφτηκα. "Δεν με έχει απασχολήσει ακριβώς αυτό που με ρωτάς. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ωραίος άντρας, άλλωστε το γούστο είναι υποκειμενικό", της απαντώ. "Οι δεξιοί πάντως είναι πιο εμφανίσιμοι από τους Πα.σο.κους" μου λέει. Δεν άντεξα και ξέσπασα σε γέλια."Εσύ ξέρεις" της απαντώ.
"Θα φύγω, δεν έχει ενδιαφέρον η εκδήλωση". Καθώς απομακρυνόταν η όμορφη κοπέλα σκέφτηκα δύο πράγματα: Πρώτον, ότι αν περιμένεις να γνωρίσεις κόσμο κάθε...4 χρόνια, σώθηκες και δεύτερον που να ήξεραν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, για ποιούς λόγους...πηγαίνει κόσμος στις εκδηλώσεις τους. Ένα μεγάλο ποσοστό, σίγουρα όχι για να ακούσει τον υποψήφιο να μιλάει για το....πρόγραμμά του! Ελπίζω πάντως η κοπέλα να κατάφερε να κάνει κάποιο "κονέ" πριν τις 7 Νοεμβρίου. Αν μη τι άλλο μου έφτιαξε τη διάθεση με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά της!