Latest News

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Νέος δήμαρχος Πειραιά ο Β. Μιχαλολιάκος


Μεγάλος νικητής στο δήμο Πειραιά αναδείχθηκε ο γαλάζιος υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος  διέψευσε τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων και επικράτησε  στο δεύτερο γύρο των εκλογών, του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα.
Η έκπληξη έγινε στον Πειραιά μετά από ένα απίστευτο «ντέρμπι»...
... ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, στο μεγάλο λιμάνι.
 Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος νίκησε καθαρά ή αν θέλετε καλύτερα έχασε ο Γιάννης Μίχας. 
Έτσι, ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας πέρασε ξανά στα χέρια της ΝΔ ύστερα από ένα διάλειμμα τέσσερων χρόνων με δήμαρχο τον Παναγιώτη Φασούλα. 
Η νίκη του Βασίλη Μιχαλολιάκου θεωρήθηκε κατά πολλούς μεγάλη έκπληξη, καθώς ήταν ο τελευταίος που μπήκε στην  κούρσα των υποψηφίων δημάρχων για το δήμο Πειραιά. Στις 14 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.  
Λίγες ημέρες μετά ο Βασίλη Μιχαλολιάκος έκανε κατά πολλούς την κίνηση-ματ  και ανακοίνωσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.  Παρά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων την πρώτη Κυριακή κατόρθωσε  να περάσει καθαρά στο δεύτερο γύρο αντί του Πέτρου Μαντούβαλου, έχοντας περίπου έξι μονάδες από τον αντίπαλο του Γιάννη Μίχα. 
Μεσολάβησαν έντονες διεργασίες και πλούσιο παρασκήνιο πριν από την απόφαση του Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος ανακοίνωσε τελικά ότι στηρίζει στο δεύτερο γύρο το γαλάζιο υποψήφιο.
Αυτό φάνηκε ότι ήταν καταλυτικό στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου που ανέδειξε νικητή τον Βασίλη Μιχαλολιάκο...