Latest News

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στο στόχαστρο ο Γ. Οικονομόπουλος


Όταν κάποιος χάνει την εξουσία, τότε τα στόματα ανοίγουν πιο εύκολα και ασκούν κριτική. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περίπτωση του γενικού γραμματέα του δήμου Πειραιά Γιώργου Οικονομόπουλου. 
Ήδη έχει αρχίσει να δέχεται τα...




..."βέλη" των δημοτικών συμβούλων του Παναγιώτη Φασούλα με αφορμή τον αμφιλεγόμενο ρόλο του την τελευταία τετραετία.
Κατά πολλούς, μάλιστα, είναι αυτός που οδήγησε τη διοικούσα παράταξη στον πολιτικό της αφανισμό. 
Τα πικρόχολα σχόλια για τον άλλοτε ισχυρό γραμματέα του δήμου αυξάνονται στα πηγαδάκια της πλατείας Κοραή, ιδίως από τους πράσινους "κομμένους" συμβούλους. Οι τελευταίοι του προσάπτουν αλαζονεία και πολιτικό καπέλωμα στον αιρετό ρόλο τους, χρεώνοντας του ζωτικά λάθη και παραλείψεις της δημαρχιακής θητείας. 
 Δυστυχώς, λένε την μισή αλήθεια ή τουλάχιστον όχι ολόκληρο το...story. 
Είναι γεγονός πως ο Γιώργος Οικονομόπουλος με τις ευλογίες του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά, έλυνε και έδενε στον 7ο όροφο. Η δημοτική αρχή δεν δρομολογούσε τίποτα αν δεν είχε το δικό του πράσινο φως. 
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί συμβούλοι γιατί δέχθηκαν εξ αρχής να επεμβαίνει στις θεσμικές τους αποφάσεις ο γενικός γραμματέας του δήμου; Γιατί δεν κατήγγειλαντην εμπλοκή του σε θέματα που άπτονται αιρετών αρμοδιοτήτων; Και κυρίως, γιατί ξεροστάλιαζαν στο γραφείο του επί 4 χρόνια για να πάρουν την άδεια του, με σκοπό να δρομολογήσουν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου;
@Αν και η κριτική που ασκείται στον Γ. Οικονομόπουλο είναι αναμενόμενη, ωστόσο μας εντυπωσιάζει η έλλειψη αυτοκριτικής των δημοτικών συμβούλων, που αγγίζει τα όρια της πολιτικής αστειότητας...