Latest News

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τα λάθη του Γιάννη Μίχα


Το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε ως μεγάλο χαμένο, το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη δημαρχία του Πειραιά Γιάννη Μίχα. 
Μια σειρά επικοινωνιακών λαθών σε συνδυασμό με την αμιγώς κομματική υποψηφιότητά του, με χαρακτηριστικά "μνημονίου", στιγμάτισε αρνητικά τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Ο υπέρμετρος εγωισμός  και το ηγεμονικό προφίλ του, ήταν...
..."παρακαταθήκη" από την επιτυχημένη 8ετή θητεία του ως νομάρχης Πειραιά, μια θητεία που χαρακτηρίστηκε αρχηγικά προσωποπαγής. 
Η επόμενη μέρα βρίσκει τονΓιάννη Μίχα, όχι μόνο να αναζητά ρόλο που αρμόζει στην πολιτική του καριέρα, αλλά κυρίως να μετρά τις "πληγές" του. 
Είναι γεγονός πως η σιγουριά του για το εκλογικό αποτέλεσμα υπερκέρασε την ουσία μιας αυτοδιοικητικής πρότασης. Λύσεις για  τα προβλήματα της πόλης. 
Ο Γιάννης Μίχας έχασε γιατί αντιμετώπισε τις δημοτικές εκλογές αμιγώς "επαγγελματικά", ενώ δεν δίστασε να φτάσει στα άκρα την κόντρα του με τον απερχόμενο δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα θέτοντας βέτο για την υποψηφιότητά του ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Και αντί να εκμεταλλευθεί την εσωκομματική διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας λόγω της "έχθρας" Μιχαλολιάκου-Μαντούβαλου προς όφελος της ενωτικής δημοτικής του πρότασης, φρόντισε να αναζωπυρώνει καθ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την κόντρα του με τον "ψηλό", απαξιώνοντας παράλληλα τους δημοτικούς του συμβούλους, οι οποίοι φρόντισαν να τον "θάβουν" προεκλογικά. 
Λες και ο Φασούλας δεν επηρεάζει πράγματα και καταστάσεις κάτω στο λιμάνι. Παράλληλα η υπερβολική αυτοπεποίθηση του, ώθησε τον Γιάννη Μίχα να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον όλων όσων θεωρούσε ότι θα του στερούσαν τη "μοναξιά του θρόνου". Δεν δεχόταν παρεμβάσεις, λειτουργούσε με γνώμονα την άποψη του, απαξίωσε θεσμούς και πρόσωπα, γύρισε την πλάτη σε εκλεγμένους του Πειραιά, διέσπασε το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τι και αν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν σαφές προβάδισμα υπέρ του; Τι και αν διέθετε αέρα νίκης; 
Ο Γιάννης Μίχας έχασε το στοίχημα των εκλογών γιατί λειτούργησε προς ίδιον πολιτικό όφελος, θέλοντας να ελέγχει ρόλους και πρόσωπα στον Πειραιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως οι όποιες προτάσεις για την αναβάθμιση του Πειραιά, έρχονταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η φράση που ακούγεται έντονα από την Κυριακή το βράδυ. 
Δεν κέρδισε ο Μιχαλολιάκος, ηττήθηκε η πολιτική τακτική Μίχα.