Latest News

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Σε 45 ημέρες αρχίζουν τα δύσκολα, δήμαρχε


Ο απόηχος των δημοτικών εκλογών κοπάζει σιγά σιγά και η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μετεκλογικά είναι η......υλοποίηση των προγραμματικών του εξαγγελιών. 
Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην  "επόμενη ημέρα" εστιάζοντας στο στοίχημα του νέου δημάρχου Πειραιά: αν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε προεκλογικά. 
Η πρώτη προτεραιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι η Καθαριότητα της πόλης, καθώς δεσμεύθηκε πως θα ξεβρομίσει τον Πειραιά σε 60 ημέρες. Αν και η συγκεκριμένη δέσμευση κρύβει "πινελιές" υπερβολής, ο ίδιος δηλώνει πως έχει σχέδιο για να υλοποιήσει την πρώτη προεκλογική του εξαγγελία. Άμεση προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών και η ρύθμιση των υπέρογκων χρεών του δήμου Πειραιά, ενώ και οι Κοινωνικές δράσεις, έχουν ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμά του. Νέοι παιδικοί σταθμοί, ενίσχυση απόρων και ΑμεΑ και γενικότερα προγράμματα για την αναβάθμιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή Πειραιά είναι ακόμα η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και των εκτάσεων που ανήκουν στον δήμο Πειραιά. Αυτοί είναι οι βασικοί τομείς  στους οποίους κινήθηκε ο προεκλογικός "άξονας" του συνδυασμού "Μας ενώνει ο Πειραιάς".
Κατά πόσο θα καταφέρει ή αν θέλετε θα προλάβει να υλοποιήσει τις προτεραιότητες του για την αναβάθμιση του δήμου Πειραιά σε 3,5 χρόνια είναι ζητούμενο, αλλά θα το δούμε στην πορεία της δημαρχιακής του θητείας.
 @ Εμείς, πάντως, θα τον παρακολουθούμε από κοντά και θα ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική για έργα και παραλείψεις...