Latest News

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τα 12 βήματα Μίχα προς το δημαρχείο


Το είπε και το έκανε ο Γιάννης Μίχας. Όπως είχε προαναγγείλει ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης με τα 12 βήματα στο δρόμο προς το δημαρχείο Πειραιά. 
 Απ' όσα μάθαμε πως είπε στους δημοσιογράφους αξιολογήσαμε με τη δική μας οπτική γωνία, τα 12 βήματα ως εξής:
@Βολές στον Κώστα Σημίτη:  Αν και πειραιώτης Πρωθυπουργός, δεν έκανε κανένα έργο στην πόλη.
 (Τολμηρή δήλωση κι επικίνδυνη προεκλογικά, αν και "πολυφορεμένη" κάτω στο λιμάνι...)

@ Ο διαχωρισμός από το ΠΑ.ΣΟ.Κ : "Θα απαρνηθώ την κομματική μου ταυτότητα αν χρειαστεί να συγκρουστώ προς όφελος των πολιτών". 
 (Η αντιμνημονιακή διάθεση φοριέται πολύ σ' αυτές τις εκλογές από του κυβερνητικούς και μη υποψήφιος. Είναι must!)

@ Η προσωπική επίθεση στους δύο συνυποψήφιους του, Βασίλη Μιχαλολιάκο (είναι Παναθηναϊκός και ήταν δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα επί δημαρχίας Έβερτ!) και τον Πέτρο Μαντούβαλο (ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Αγραπίδη φέρει μερίδιο ευθύνης για την αύξηση  των χρεών του δήμου κατά 150%!) 

@ Χαμήλωσε τους τόνους στην κριτική του για τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα. 
(Φαίνεται πως είδε σε ποσοστά τον αντίκτυπο της πολυσυζητημένης κόντρας τους.)

@Ενώ δηλώνει πως "δεν είναι ο Χάρι Πότερ", μας διαβεβαιώνει πως θα καθαρίσει τον Πειραιά σε 6 μήνες. ( Και μετά έρχεται το δημοψήφισμα και ποιος ξέρει τι άλλο ήθελε να προκύψει...)

@Θα καθαρίσει - χωρίς δημοψήφισμα -τον Πειραιά από "δυνάμεις και συμφέροντα" που στοιχειώνουν χρόνια ολόκληρα στην πόλη και δεν την αφήνουν να πάει μπροστά.
( Μάλλον γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν πρόλαβε να το κάνει 8 χρόνια στη Νομαρχία...)

@ Αλήθεια γιατί απουσίαζε από τη συνέντευξη τύπου ο...ισχυρός (χιχιχιιχχιχχιχιχιχιχιχιχιχιχιχι) αντιπεριφερειάρχης νήσων. ( Προφανώς έκανε το δικό του προεκλογικό αγώνα, με το γνωστό σύστημα "πίνω καφέ και βγάζω φωτογραφίες" με πολιτικούς στην πλατεία)

@ Είναι αποφασισμένος ακόμα και να πουλήσει τον Πύργο του Πειραιά για να προσελκύσει ναυτιλιακές εταιρείες και να εισπράξει χρήματα για τον δήμο.
( "Δεν φοβάμαι τον ιδιώτη" είπε.Μήπως φοβάται ο ιδιώτης τον...Πύργο-φάντασμα;)
@ Θα καθιερώσει ημέρα πολιτών κάθε εβδομάδα από τις 3 έως τις 8.  Επισήμως, οι δημότες θα συναντούν τον δήμαρχο και θα εκθέτουν τα προβλήματά τους. (Ανεπισήμως, έχει να γίνει ρουσφέτι που θα πέσει σύννεφο!)

 @ Τα δημοτικά συμβούλια θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω link από το site του δήμου Πειραιά. 
(Πρωτότυπο. Θα απολαμβάνουμε οn line ξεκατίνιασμα! )

@ Θα μεταφερθεί η ορχήστρα σαξοφώνων της νομαρχίας Πειραιά στο δήμο! 
(Δεν μας έφτανε η Φυλαρμονική του δήμου, που κοστίζει ένα σκασμό λεφτά θα αποκτήσουμε και ορχήστρα!)

@ Η αναφορά στη σχέση με τη σύζυγό του, για τα πρώτα χρόνια του έρωτα τους, τότε που περπατούσαν χέρι χέρι στο Πασαλιμάνι, μιλώντας για τις αναπλάσεις σε πλατείες του Πειραιά! (Άσχετο αλλά ρομαντικό...)