Latest News

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η Μαντάμ Σουσού και οι άλλοι

Προς reportaznet@yahoo.gr 
επιστολή  αναγνώστη 


"Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση η Μαντάμ Σουσού απαξιώθηκε το μαγαζί. Φυσικό επόμενο αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι πρότινος, το μόνο που απασχολούσε τη "σφαίρα της καθημερινότητας" της, ήταν αν θα φτιάξει ιμαμ μπαλιντί ή παστίτσιο. 
Η Μαντάμ Σουσού είναι από τις γυναίκες που ευκολότερα συναντά κανείς στη λαϊκή, παρά την βλέπεις πίσω από μια προεδρική καρέκλα μιας επιχείρησης. Φαντάζομαι πως θα μπορούσε να σου αναλύσει εξαιρετικά πως να "μην αυγοκόψει" η μαγειρίτσα ή πιο προ ιόν κάνει το καλύτερο παρκέ. Μέχρι εκεί, γιατί ως γνωστόν "έκαστος στο είδος του". Όταν όμως διορίζεις μια αδαή προσωπικότητα σαν τη Μαντάμ Σουσού "που την φτύνεις και νομίζει ότι βρέχει" είναι μαθηματικά βέβαιο πως όχι μόνο θα αποτύχει παταγωδώς, αλλά θα πάρει στο λαιμό της και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι αν μη τι άλλο, είναι σχετικοί με το αντικείμενο.
Οι γνώσεις της Μαντάμ Σουσού είναι μηδαμινές, ενώ η ικανότητα Διοίκησης ανύπαρκτη. 
Αυτά τα....
...προσόντα φαίνεται πως εκτίμησαν και την τοποθέτησαν να διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Όντας άσχετη, έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Υπό άλλες συνθήκες και αν υπήρχε ίχνος σοβαρότητας θα είχε πάει σπίτι της από τα "πρώτα δείγματα γραφής", αλλά την κρατούσαν για να κάνει ανενόχλητος την προπαγάνδα του ο Μπάρμπα Γιώργος του Λούνα Παρκ.
Ο τελευταίος φρόντισε να της ρίξει από δίπλα τον Μπόμπ Σφουγγαράκη,
ο οποίος την παραμύθιαζε ασυστόλως ότι θα την εκλέξει....δημοτική σύμβουλο (!) ενώ το έπαιζε "γενικός επιτελάρχης" στο μαγαζί με τις ευλογίες του Μπάρμπα Γιώργου  "κρυμμένος κάτω από τα φουστάνια της Μαντάμ Σουσού", κινώντας τα "νήματα" από το παρασκήνιο, ενώ έδινε και...προτάσεις για την εξυγίανση της επιχείρησης, όπως διακοπές συμβάσεων κ.τ.λ.
Ο συγκεκριμένος οπορτουνιστής -που έχει μέγιστη ευθύνη σε όσα συμβαίνουν - φρόντισε να τρυπώσει σαν τρωκτικό, λαμβάνοντας 2.500 μισθό μηνιαίως για να παρουσιάζει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εκπομπή που πέρασε ποτέ από τα ερτζιανά και 1.000 ευρώ για τις διαφημίσεις στη φυλλάδα της συμφοράς. Σύνολο 3.500 ευρώ για ένα τύπο που παλαιότερα είχε φύγει με "βραχιολάκια" από το ίδιο κτίριο. Να γνωρίζουν τα κορόιδα οι Πειραιώτες, ποιους "ταΐζουν" και ποιοι είναι τρωκτικά. Με λίγα λόγια, οι κινήσεις της Προέδρου είναι επιεικώς απαράδεκτες. 
Το μεγαλύτερο "βάρος της κατάντιας" όμως, φέρουν αυτοί που την έβαλαν, την κράτησαν, και την κρατούν ακόμα γιατί  δεν αποδείχθηκε απλά ανίκανη. Αποδείχθηκε άκρως "επικίνδυνη".