Latest News

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πως δεν έγινε η συνάντηση Φασούλα-Μίχα


Η ακύρωση της συνάντησης Μίχα-Φασούλα απλά δεν ...υφίσταται! 
Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Παναγιώτης Φασούλας δεν σκόπευε εξ αρχής να συναντηθεί με τον Γιάννη Μίχα.
 Αυτή είναι η αλήθεια για το ραντεβού- ναυάγιο και μάλλον δεν θα τη διαβάσετε πουθενά άλλου... 
Η αναβολή του τετ α τετ των "άσπονδων συντρόφων" ήταν προδιαγεγραμμένη. Μετά τα αλλεπάλληλα μαχαιρώματα, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και το άδειασμα του Φασούλα για την Περιφέρεια ύστερα από την παρέμβαση Μίχα δεν ήταν αναμενόμενο να τους βλέπαμε "πρόσωπο με πρόσωπο" στα φωτογραφικά ενσταντανέ να πίνουν καφέ & αγκαλιάζονται, όπως τότε που είχε έρθει ο Σγουρός. 
Άλλωστε, το ίδιο έργο είχε ξαναδεί ο Φασούλας πριν από πενήντα μέρες και φαίνεται πως δεν ήταν διατεθειμένος να πρωταγωνιστήσει στο "θέατρο του παραλόγου"  για δεύτερη φορά!
Όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο λένε ότι το ραντεβού...
...... το ζήτησε ο Μίχας, έπειτα από τις επανειλημμένες προτροπές του επικοινωνιολόγου του ότι η εμφύλια σύγκρουση με τον Φασούλα, τσαλακώνει το "ηγετικό" προφίλ του και αποδυναμώνει το εκλογικό ποσοστό του. 
Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που ο Μιχαλολιάκος και ο Μαντούβαλος επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την πράσινη εσωκομματική διαμάχη και έχουν πλευρίσει τον απερχόμενο δήμαρχο, προσδοκώντας στους ψήφους του...
Έτσι, λοιπόν, με το φόβο ότι ζημιώνεται κατάφωρα δυο εβδομάδες πριν τη ...λαϊκή ετυμηγορία, ο Γιάννης Μίχας ζήτησε -με βαριά καρδιά- να συναντηθεί με τον Φασούλα. Πήρε τηλέφωνο στον 7ο ουρανό και ζήτησε συνάντηση. Κατά ένα περίεργο τρόπο η πρόταση του δεν έγινε ακριβώς δεκτή, από την άλλη δεν...απορρίφθηκε.
Πάντως, ο Γ. Μίχας έμεινε με την εντύπωση ότι στις 11 το πρωί θα πιει καφέ στην Κανθάρου κι εξέδωσε  ανακοίνωση  για την πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον απερχόμενο δήμαρχο. 
Στο μεταξύ, η "αράχνη" -που όταν θέλει πλέκει με μεγάλη μαεστρία τον ιστό της- είχε κανονίσει την ίδια ώρα περιοδεία με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Δημαρά. Στο πλαίσιο αυτό, φρόντισε να κλείσει ραντεβού και με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, την ώρα που υποτίθεται ότι θα συναντούσε τον Γιάννη Μίχα. Και ενώ ο Φασούλας περνούσε ένα ευχάριστο πρωινό με τον Γιάννη Δημαρά στην Κανθάρου - η ατμόσφαιρα ήταν τόσο φιλική που ακόμα ηχούν τα γέλια τους στην Ηρώων Πολυτεχνείου- ο Μίχας δεν μπορούσε να χωνέψει την "τάπα" που έφαγε από τον αποτυχημένο...
Όσο για τον Φασούλα; Η πρώτη μας σκέψη είναι ότι έστησε όλο αυτό το σκηνικό για να δείξει στον Μίχα ότι η πόρτα του νεοκλασικού της Κανθάρου είναι "ερμητικά κλειστή", τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2010. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, μπορεί να ακύρωσε τη συνάντηση απλά για να...γελάσει! Είπαμε, ακόμα ηχούν τα γέλια του στην Ηρώων Πολυτεχνείου...