Latest News

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Το παρασκήνιο της ναυμαχίας στον Πειραιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Σε «ναυμαχία» στο λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται η εμφύλια «κόντρα» μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα και του απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Φασούλα, διχάζοντας το «πράσινο στρατόπεδο», ένα σχεδόν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Η άρνηση του κ. Μίχα να παραστεί σε τηλεοπτική εκπομπή αν στο πάνελ είναι και ο κ. Φασουλάς, φαίνεται να ήταν μόνο...




... η αρχή της σύγκρουσης και έφερε στην επιφάνεια τις ταραγμένες σχέσεις των δύο πολιτικών του Πειραιά.
Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από την κοινή τους εμφάνιση παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, ο οποίος είχε κάνει δημόσια πρόταση στον απερχόμενο δήμαρχο για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά. Τότε δήμαρχος και νομάρχης έδιναν τα χέρια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και δήλωναν πως θα στηρίξουν ένας τον άλλον, στις εκλογικές αναμετρήσεις για το δήμο Πειραιά και Περιφέρεια Αττικής.
Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών εμφανίστηκαν την επόμενη μέρα, όταν ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση τους με πρωτοβουλία του Γ. Μίχα, χωρίς όμως να κλειστεί νέο ραντεβού, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές συναντήσεις με τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους Πειραιά. (Ήδη, ο Παν.Φασούλας έχει συναντηθεί με τους Βασ.Μιχαλολιάκο, Π. Μαντούβαλο). 
Εδώ και ένα μήνα, ο απερχόμενος δήμαρχος τηρεί στάση αναμονής, καθώς περιμένει ν’ ανακοινωθεί και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Ωστόσο, υπάρχει έντονη φημολογία πως έχει ασκηθεί «βέτο» από τον υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος όμως διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην επιλογή Αντιπεριφερειαχών στο συνδυασμό του Γ. Σγουρού.
Η «κόντρα» ανάμεσα στο νυν δήμαρχο και τον υποψήφιο με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ βγήκε στον «αέρα», με αφορμή την εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», το βράδυ της Δευτέρας.  Ο γνωστός παρουσιαστής είχε προγραμματίσει στην χθεσινοβραδινή εκπομπή να φιλοξενήσει τους υποψήφιους δημάρχους που διεκδικούν το δήμο Πειραιά. Ο Γιάννης Μίχας είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να πάρει μέρος στη συζήτηση, αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του, όταν πληροφορήθηκε από συνεργάτη της εκπομπής ότι στο πάνελ έχει κληθεί εκτός από τους πέντε επικεφαλής των παρατάξεων και ο απερχόμενος δήμαρχος.  
Ο Ν. Χατζηνικολάου ακύρωσε την εκπομπή για τον Πειραιά ύστερα από το «βέτο» Μίχα, κάνοντας λόγο από τη ραδιοφωνική συχνότητα του “REAL FM” για εκβιαστικές συμπεριφορές του υποψήφιου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ. Χθες το πρωί, ο δημοσιογράφος έβγαλε στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον Παν. Φασούλα για να τον ρωτήσει αν γνωρίζει, γιατί ο Γιάννης Μίχας έθεσε «βέτο» προς το πρόσωπό του. «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος του εξοστρακισμού μου και της εξορίας μου από τον Πειραιά» δήλωσε ο κ. Φασούλας, υποστηρίζοντας πως εδώ τέσσερα χρόνια δέχεται αντιδράσεις για ό,τι έργο προσπαθεί να κάνει στον Πειραιά. Μάλιστα, ο κ. Φασούλας άφησε σαφώς να εννοηθεί πως θ’ αποσύρει τη στήριξη του προς τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Στην πολιτική κινούμαι και με γνώμονα το συναίσθημα. Δεν μπορώ να τον στηρίζω, όταν με κόβει από παντού…». 
Ακολούθησε μπαράζ ανακοινώσεων από το γραφείο του υποψήφιου δημάρχου Γ. Μίχα, ο οποίος επιχείρησε να διαψεύσει την «ανακυκλούμενη παραφιλολογία που αναπαράγει εκ του μη όντος ένα ανύπαρκτο θέμα» περί δήθεν ενστάσεων σχετικά με τη συμμετοχή του Παν. Φασούλα ως αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.
«Ουδέποτε – ισχυρίζεται- έθεσε τέτοιο θέμα και πολύ περισσότερο έλαβε οποιαδήποτε θέση για τον αν ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά θα έπρεπε ή όχι να είναι Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά» υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού Πειραιάς Πολιτών – Καθαρή Συμφωνία», απαντώντας στις αιχμές Φασούλα πως ο Γ. Μίχας κινήθηκε στο παρασκήνιο, προκειμένου να «κοπεί» και από το ψηφοδέλτιο Γ. Σγουρού.

Ο Γ. Μίχας
έδωσε στη δημοσιότητα και την επιστολή απάντηση προς τον Ν. Χατζηνικολάου, κάνοντας λόγο «για πρωτοφανή και ανοίκεια προσωπική επίθεση εναντίον του μέσα από τη συχνότητα του REAL FM». Ο ίδιος διατείνεται πως η άρνηση του να συμμετάσχει στην εκπομπή ήταν αναγκαστική και επιβάλλονταν για λόγους δεοντολογίας, υποστηρίζοντας πως «ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Φασούλα και τη συμμετοχή ή όχι στην ίδια εκπομπή». 

Επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα, αλλά και των στενών συνεργατών του, εξαπέλυσε με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.ΚΟ.ΜΕ.Π. Νίκος Καρβουνάς. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και σ’ άλλους δημοτικούς συμβούλους του Παν. Φασούλα, που έχουν κόπηκαν από το ψηφοδέλτιο του Γ. Μίχα.