Latest News

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Οι δήμαρχοι και τα πιράγχας

Στον Πειραιά δεν είναι τόσο δύσκολο να βγει κάποιος δήμαρχος. Τουλάχιστον δεν είναι δυσκολότερο απ' ότι σ' άλλους δήμους της χώρας. 
Όμως ο Πειραιώτης δήμαρχος έχει ν' αντιμετωπίσει μια δυσκολία που δεν την συναντάς εύκολα στους υπόλοιπους δήμους.
Τα δύσκολα για το νέο δήμαρχο του Πειραιά θ' αρχίσουν να έρχονται αμέσως μετά την εκλογή του. 
Δεν είναι τυχαίο ότι...
... σχεδόν όλοι όσοι πέρασαν από τη μεταπολίτευση και μετά από το δημαρχείο της Κοραή  έφυγαν απαξιωμένοι και αποτυχημένοι μόλις ολοκλήρωσαν τη δημαρχιακή του θητεία.
Αν εξαιρέσει κανείς την περίπτωση Σκυλίτση, οι υπόλοιποι δήμαρχοι είχαν λίγο πολύ την ίδια τύχη. Φυσικά, η κάθε περίπτωση δημάρχου είχε τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά οι θητείες τους είχαν το ίδιο άδοξο τέλος, τουλάχιστον  στη συνείδηση των περισσότερων δημοτών. 
Ο Στέλιος Λογοθέτης έφυγε  με βαριές κατηγορίες μετά από δύο τετραετίες στο δήμο Πειραιά, κάνοντας μια "στάση" στον Κορυδαλλό, πριν επανέλθει να διεκδικήσει το δήμο Νίκαιας. 
Δύο τετραετίες θητεία έκανε και ο Χρήστος Αγραπίδη, ο οποίος θέλησε να διεκδικήσει και για τρίτη φορά το αξίωμα -παρά τη μέτρια δημαρχιακή του θητεία-  και είχε την ατυχία να βρει μπροστά του τον Παναγιώτη Φασούλα. 
Ο νικητής των προηγούμενων εκλογών δέχτηκε έναν υπόγειο εσωκομματικό πόλεμο από τοπικά στελέχη που η παρουσία του τους χάλαγε τα σχέδια στο δήμο Πειραιά, ενώ από τα κεντρικά του κόμματός του δεν του δόθηκε καν η ευκαιρία να κριθεί από τον πειραϊκό λαό.

@ Αν ο επόμενος δήμαρχος Πειραιά διαβάζει αυτές τις γραμμές, μάλλον θα χαμογελάει και θα σκέφτεται ότι "κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί σε μένα". Δηλαδή, το ίδιο που σκέφτεται  και ο υποψήφιος κερατάς, όταν ακούει την ιστορία με τη γυναίκα του γείτονα!
Όμως, αυτό είναι σίγουρο πως θα συμβεί - πάμε και στοίχημα -αν από την πρώτη μέρα ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος δεν διώξει  με τις κλωτσιές τα πιράγχας και τα λαμόγια από το δήμο Πειραιά.