Latest News

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Άδειασαν (και) από Περιφέρεια τον Φασούλα


Εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Περιφέρεια Αττικής, είναι τελικώς ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.
Η ανακοίνωση των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών έγινε κυριολεκτικά "στο παρά πέντε", χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα το όνομα του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά.  
Η εξέλιξη αυτή, αν και αναμενόμενη, έχει προκαλέσει...
... την έντονη δυσαρέσκεια του "ψηλού", ενώ πικραμένοι είναι και οι στενοί  συνεργάτες του. Τώρα αποχαιρετούν τα προνόμια εξουσίας που τους παρείχε ο ρόλος τους μετά το άδειασμα του Παναγιώτη Φασούλα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οριστική ρήξη Φασούλα -Ιπποκράτους ήρθε κατά τη συνάντηση του δημάρχου Πειραιά με τον  Μιχάλη Καρχιμάκη. Ο γραμματέας του Κινήματος πρότεινε στον Φασούλα να συμμετέχει στο  "πράσινο" ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος που εκλέγεται με σταυρό και αν εκλεγεί να οριστεί αντιπεριφερειάρχης. Ο  Παναγιώτης Φασούλας αρνήθηκε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εμμένοντας στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.
Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειάρχων, αποτελεί μια μεθοδευμένη τακτική από πλευράς ΠΑ.ΣΟ.Κ., ώστε να μην υπάρχουν χρονικά περιθώρια αντίδρασης  για τον  Π. Φασούλα μετά το άδειασμα που του έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Όπως είναι γνωστό την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών, ο Γιάννης Σγουρός και ο Γιάννης Μίχας είχαν επισκεφθεί τον Παναγιώτη Φασούλα στο δημαρχείο της Κανθάρου. Ανταλλάσσοντας αβρότητες και κολακευτικά σχόλια, μπροστά στις κάμερες, με τον Γ.Σγουρό να προχωρά σε δημόσια πρόταση στον Π. Φασούλα να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. Την πρόταση Σγουρού αποδέχθηκε με θέρμη ο "ψηλός" και φάνηκε να επικρότησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γ. Μίχας.
Στο παρασκήνιο, ωστόσο, ο Γιάννης Μίχας έθεσε βέτο να μην συμμετέχει ο απερχόμενος δήμαρχος στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής. Αν και ο ίδιος το διαψεύδει επισήμως, είναι γνωστό πως δεν έχανε ευκαιρία να υποστηρίζει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις πως  "δεν μπορεί να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αυτός που απέρριψε το ΠΑ.ΣΟ.Κ για υποψήφιο δήμαρχο". Αποκορύφωμα ήταν σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Πειραιά, παρουσία βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,όταν είπε  ξεκάθαρα ότι "δεν θέλει τον Φασούλα στον Πειραιά". 
@Αυτή είναι η αλήθεια που την γνωρίζουν και πέτρες κάτω στο λιμάνι
Όλα τα υπόλοιπα είναι πράσινα φύκια και μεταξωτές κορδέλες, σύντροφοι...