Latest News

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στηρίζουμε το δημοσιογράφο, ελέγχουμε το Κ1


Μαθαίνουμε πως σε εκρεμμότητα παραμένει η υπόθεση του δημοσιογράφου που απομακρύνθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά από το δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά, έπειτα από εντολή της Προέδρου, επειδή ζήτησε να λάβει τους μισθούς που του χρωστάει το "Κανάλι Ένα"!
Επιπλέον, η απόφαση της Προέδρου να τον απομακρύνει από το σταθμό είναι καθαρά εκδικητική, καθώς έγινε αμέσως μετά από τηλεφώνημα του επιθεωρητή εργασίας στο λογιστήριο της ΔΗΡΑΠ.
Ο δημοσιογράφος, αν και δεν πληρωνόταν κανονικά, εξακολουθούσε να καλύπτει καθημερινά το ρεπορτάζ του, αλλά δεν του κατέβαλλαν τους μισθούς με δικαιολογίες του τύπου "τελειώσαν τα λεφτά". 
Φαίνεται όμως ότι η Πρόεδρος δεν τον πλήρωνε επιλεκτικά, επειδή έκανε το...
...λάθος να ζητήσει τα λεφτά του και διεκδικήσει τα δικαιώματά του.
Εφαρμόζοντας την τακτική  "αποφασίζουμε και διατάζουμε" και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η Πρόεδρος του Κ-1 στερεί αυθαίρετα την εργασία από ένα δημοσιογράφο που ούτε αργόμισθος είναι, ούτε λαμβάνει τα διχίλιαρα που παίρνουν άλλοι συνάδελφοι του... 
Το "Reportaz Net" έχει δηλώσει εξ αρχής πως θα στηρίξει τον δημοσιογράφο που διεκδίκησε τα...αυτονόητα και θα σταθεί στο πλευρό του μέχρι να επιστρέψει στην εργασία του. 
Θεωρούμε πως η απομάκρυνση του αποτελεί καραμπινάτη αυθαιρεσία από πλευράς Προέδρου ΚΑΙ λόγω της προεκλογικής περιόδου.
Πολύ περισσότερο, δεν θα αφήσουμε να περάσει στο "ντούκου" η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απομάκρυνση ενός εξαιρετικού συναδέλφου, που χρόνια τώρα δείχνει σπουδαία δείγματα γραφής και τον θεωρούμε έναν από τους καλύτερους ρεπόρτερ στον Πειραιά. 


@  Για μας, είναι θέμα αρχής να μην ξεχαστεί μια υπόθεση πρωτοφανούς αδικίας και παράνομης εργασιακής συμπεριφοράς. Αυτό θεωρείται δεδομένο, αν δεν επιστρέψει ο δημοσιογράφος στην εργασία του.  Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε τον δημοσιογράφο, ελέγχουμε τη διοίκηση στο "ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ"...