Latest News

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιώθηκε ο Πειραιάς


Το "Reportaz Net" είχε γράψει πως η κατάργηση του πρώην ΥΕΝ ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.  


Τότε, τα σχόλια μας "ενόχλησαν" ορισμένους κάτω στο λιμάνι, καθώς ασκούσαμε κριτική στους αιρετούς, που δεν είχαν βγει να πουν κουβέντα για το...... "έγκλημα" στη ναυτιλία και στην πόλη.
Χρειάστηκε να περάσουν 11 μήνες για να "διορθωθεί" το σφάλμα με τη δημιουργία του νέου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλείας. 
Αυτό αποτελεί δικαίωση για τον Πειραιά... 

Δείτε, τι έγραφε ("ο παλιός") στις 9 Οκτωβρίου του 2009 στην ανάρτηση με τίτλο: 

"Το πρώτο λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου"

(http://reportaznet.blogspot.com/2009/10/blog-post_6847.html)

"Η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) αποτελεί πλήγμα για τη ναυτιλία και υποβαθμίζει τον Πειραιά. Εδώ και δεκαετίες το ΥΕΝ αποτελούσε σήμα κατατεθέν για την πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν, τόσο οι άνθρωποι της ναυτιλίας, όσο και οι κάτοικοι του Πειραιά. Για τους αιρετούς δεν ξέρουμε, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα δημόσια θέση.(Γιατί, άραγε;)
Αν και η πολυδιάσπαση των υπηρεσιών του ΥΕΝ σ'άλλα υπουργεία θα κριθεί στην πράξη, προσωπικά θεωρούμε ότι είναι το πρώτο σφάλμα της νέας κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τελεία και παύλα.-".