Latest News

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκτέλεση του Σωκράτη

Με τις αποκαλύψεις του blog "troktiko" συνδεουν τα διεθνή ΜΜΕ την τρομοκρατική εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια.
Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ. Πρώτο μετέδωσε την είδηση το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News. Στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ο 37χρονος δημοσιογράφος διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού στην Αθήνα εκτελέστηκε από αγνώστους με 15 σφαίρες.
Το αμερικανικό Yahoo News αναρτά «Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Έλληνα δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του, προτού διαφύγουν με αυτοκίνητο». 
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με τίτλο «Έλληνας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην Αθήνα», μεταδίδει όλο το ρεπορτάζ του στυγερού εγκλήματος.  
Η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Τρομοκρατία, νεκρός Έλληνας δημοσιογράφος» και αναφέρει «Ένοπλος χτύπησε την πόρτα και άνοιξε πυρ εξ επαφής», «η αστυνομία δεν αποκλείει κανένα σενάριο, συμπεριλαμβανομένου του τρομοκρατικού χτυπήματος ή της μαφιόζικης εκτέλεσης».  Ανάλογα ρεπορτάζ φιλοξενούν και τα πρακτορεία Αssociated Press, Agence France Press και το κρατικό κινεζικό Xinhua!  
Από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων διεθνών εφημερίδων και καναλιών πρώτα μετέδωσαν την είδηση τα αμερικανικά CBS και New York Daily News και το γαλλικό France24, ενώ εκτενέστατο είναι το ρεπορτάζ του κυπριακού ειδησεογραφικού δικτύου Cyprus News Report.