Latest News

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Όταν ο Αντώνης γνώρισε τη Ντόρα...


Με ρώτησε η μάνα μου τι γίνεται με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και αν θα βγάλουν (και ποιον) αρχηγό την Κυριακή.
Τι να κάνω, πλακώθηκα στα τηλέφωνα για τη φουκαριάρα τη μάνα μου, που λέει στη διαφήμιση και ο νέος Ξανθόπουλος. Πήρα τηλέφωνο τον Αντώνη, την Ντόρα, αλλά συμπέρασμα δεν έβγαλα. Ο καθένας έλεγε τα δικά του. Ή για να ακριβολογώ ο καθένας έλεγε για τον άλλον! Ο ένας έλεγε ότι έχει μαζέψει όλο το Βατοπέδι, η άλλη θύμιζε πως έριξε την κυβέρνηση του μπαμπά και πάει λέγοντας...
Μίλησα ακόμα και με τον Πανίκα που ταξίδευε σαν μοναχικός καβαλάρης ...στον κόσμο του Μάλμπορο. Έχει πάρει, λέει, το δισάκι του στον ώμο και γυρίζει ανά την επικράτεια για να σώσει την παράταξη!

Λοιπόν, η γαλάζια παλιοκατάσταση έχεις ως εξής:

Στο κλίμα, που λένε, έχει μικρό προβάδισμα ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές δεν ψηφίζει ούτε το κλίμα ούτε η ... ατμόσφαιρα! Στις κάλπες θα πάνε τα γαλάζια κομματικά μέλη. Εκεί, η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει να υπερτερεί ή αν θέλετε να το παλεύει πιο δυνατά, καθώς έχει καλύτερα οργανωμένους μηχανισμούς στο κόμμα. Κι αυτό είναι μεγάλο ατού σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες, που είναι ελεγχόμενες σε (σχεδόν) απόλυτο βαθμό, για να μην πω στημένες και θίξω τυχόν δημοκρατικές ευαισθησίες (λέμε τώρα) των γαλάζιων παιδιών.

Το όλο παιχνίδι θα παιχθεί στην ενεργοποίηση των γαλάζιων δημάρχων και προέδρων τοπικών οργανώσεων.Εκεί, η Ψηλή δείχνει να έχει το πάνω χέρι. Η κίνηση του Σπηλιωτόπουλου δεν ήταν τόσο καθοριστική, όσο θέλουν να εμφανίσουν τα διάφορα "παπαγαλάκια" του. Μπορεί επικοινωνιακά ν' ανακοινώθηκε σε πολύ καλή χρονική στιγμή, όταν η Ντόρα ήταν σαφώς σε δύσκολη θέση μετά την σύμπραξη Αβραμόπουλου με Σαμαρά. Ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν δίνει, τουλάχιστον από μόνη της, την προεδρία.
Αν προσθέσεις τον Άρη με τον Μεϊμαράκη, αλλά και κάποιους πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ που έχουν "στρατευθεί" υπέρ την κόρη του Μητσοτάκη, τότε αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, όταν κάνω λόγο για οργανωμένο κομματικό μηχανισμό...

Όσο για τον Παν. Ψωμιάδη, τα πράγματα είναι απλά και γραφικά. Έως τώρα φαίνεται να εισπράττει μέρος απ' εκείνους που δεν θέλουν ούτε τον έναν, ούτε την άλλη, αλλά κι ορισμένους απ' αυτούς που δεν θέλουν να εκδηλωθούν όσο το ντέρμπι των δύο υποψηφίων είναι αμφίρροπο. Όμως όσο πλησιάζει η ώρα της ...κρίσης θα συνθλίβεται ολοένα και περισσότερο από το ρεύμα του ισχυρού διδύμου. Δύσκολα θα συγκρατήσει ακόμα και τους πιστούς του από τη Β. Ελλάδα.
Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, δεν έχει να χάσει και τίποτα...