Latest News

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Με διαδικασίες εξπρές πωλούνται τα λιμάνια

Σε πολιτικό πραξικόπημα προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τα μάτια της ΟΛΠ ΑΕ που...
ελέγχεται από τους Κινέζους της COSCO.

Από τη Μαρία Ζαχαρία
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του Υπ.Ναυτιλίας που έρχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προσπεράσει τα νομικά κωλύματα που έχει το Master Plan του ΟΛΠ!
Με ποιο τρόπο;
Ουσιαστικά το νομοσχέδιο "Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος ΑΕ - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις" τοποθετεί πονηρά-πονηρά το ΤΑΙΠΕΔ ξανά στο παιχνίδι, ως υπεύθυνο αυτό να δεχτεί, να κρίνει και να εγκρίνει τις μελέτες που δεν δέχτηκε η ΕΣΑΛ και τις περιβαλλοντικές άδειες που δεν ανανέωσε το ΥΠΕΚΑ!
Δηλαδή κατά παρέκκλιση της κείμενης Ελληνικής νομοθεσίας, κριτήριο δε θα είναι οι νόμοι προστασίας που τηρούνται με τις διαδικασίες ελέγχων που κάνουν τα Υπουργεία, αλλά το κέρδος των μετόχων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα δεχεται ή θα κάνει το ίδιο τις μελέτες, θα προκρίνει τον επενδυτή και θα προχωράει μέσα σε 30 μέρες στην ολοκλήρωση-κατοχύρωση του επενδυτή!!! Τώρα, με ποια αρμοδιότητα επιστημονική, νομικοτεχνική το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να κρίνει μελέτες περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής επιβάρυνσης, ζητήματα εθνικής άμυνας, αρχαιολογικής προστασίας κλπ, δεν τίθεται θέμα....διότι πολύ απλά, από το νομοσχέδιο γίνεται φανερό ότι δεν αποτελούν αυτά κριτήρια για το ΤΑΙΠΕΔ! Άλλωστε για το ΤΑΙΠΕΔ, στο νομοσχέδιο αυτό, αναφέρει ότι με την ίδρυση του Ταμείου, τα λιμάνια δεν ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο για να τα παραχωρεί, αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ!
(Το σχέδιο είναι ότι μέσω του cluster κρουαζιέρας θα παίρνουν αποφάσεις από πχ. Λαύριο και θα τα εκτελουν από Πειραια)
Αν αυτό δεν είναι απιστία κατά της δημόσιας περιουσίας και κατάργηση του ελληνικού συντάγματος μαζί με όλες τις προστατευτικές διατάξεις για την υγεία των πολιτών, την δημόσια περιουσία, την εθνική ασφάλεια και άμυνα, τότε τι είναι; Κι αφού εκχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ να αποφασίζει ποιος και που θα κάνει λιμάνια, έργα, επεκτάσεις λιμένων, έργα και θα τα επιτηρεί κιόλας, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!!
@Θα σας πω το εξής, περάστε το και ραντεβού στο ΣΤΕ!