Latest News

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Κώστας Κατσαφάδος: Eθνικός ακρωτηριασμός η ονομασία των Σκοπίων

Για εθνικό ακρωτηριασμό στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έκανε λόγο ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης που...
υπέβαλε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Μία πρόταση μομφής, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής,  κατατέθηκε για την Ελλάδα και την ιστορία της.
«Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε, όχι, όπως λέτε κ. συνάδελφοι για να σας καταρρίψουμε το αφήγημα περί εξόδου για τα μνημόνια, για να γλιτώσουμε όλη αυτή τη σκανδαλολογία την οποία φέρνετε ή κάποιες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις της ΝΔ. Για την Μακεδονία και τους Μακεδόνες την καταθέσαμε, για την Ελλάδα και την ιστορία μας την καταθέσαμε.  Για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμφωνία που θα υπογραφεί την Κυριακή πίσω από την πλάτη του. Για να πέσουν οι μάσκες. Και ο καθένας που βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα να αναλάβει τις ευθύνες του.
Εσείς οι δημοκράτες, εσείς οι προοδευτικοί, εσείς που στήνατε δημοψηφίσματα στις πλατείες και στις γειτονιές.
Εσείς που το καλοκαίρι του ‘15 μέσα σε 2 εβδομάδες διεξάγατε ένα δημοψήφισμα για να φέρετε δύο μνημόνια στην τιμή του ενός. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και αν σας πονάει.
Τώρα για ένα μείζον εθνικό ζήτημα δεν τολμάτε να ζητήσετε την γνώμη του λαού και ακόμη χειρότερα κατηγορείτε και όσους συμμετέχουν στις διαδηλώσεις,  εκφράζουν τον πατριωτισμό τους στιγματίζοντάς τους ως εθνικιστές.»
Ο Βουλευτής της ΝΔ τόνισε ακόμη πως το όνομα «Μακεδονία» δόθηκε στους Σκοπιανούς χωρίς καμία εντολή.
«Είχαμε αντέξει άλλα να λέτε και άλλα να ψηφίζετε. Λέγαμε και λέμε όμως ότι τα οικονομικά εγκλήματα μπορείς να τα διορθώσεις με συγκροτημένο σχέδιο και σκληρή δουλειά. Έναν εθνικό ακρωτηριασμό όμως? Και εσείς δυστυχώς αποφασίσατε χωρίς καμία εντολή, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να κάνει, να δώσετε το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς κάνοντας τους δώρο την  ταυτότητα και γλώσσα.
Μια συμφωνία που ο κύριος Τσίπρας δεν ήθελε να τη φέρει στη Βουλή και ήθελε να την υπογράψει στα κρυφά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος αναφέρθηκε και στην ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δουζίνα ο οποίος υποστήριξε ότι εδώ και 30 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε αταλάντευτα πιστός σε αυτά που πίστευε σχετικά με το σκοπιανό.
«Ναι, είναι αλήθεια. Κάνατε μια μικρή υποχώρηση, 30 χρόνια τα Σκόπια τα λέγατε Μακεδονία, τώρα βάλατε το Βόρεια Μακεδονία.. Αλλά 30 χρόνια μιλάγατε για μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα. Κάνετε όμως και ένα άλλο μεγάλο λάθος. Κι αυτό είναι μάλλον το λάθος που κάνει η Αριστερά. .Κατηγορείτε τον πατριωτισμό και τον ταυτίζετε με τον εθνικισμό. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε όσους μιλούν για πατριωτισμό και όσοι θέλουν να δείξουν  την αγάπη τους προς αυτή συλλήβδην ότι είναι εθνικιστές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.
Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίο είχε επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός, «παρά τις τεράστιες πιέσεις αρνήθηκε να συνομολογήσει και να αποδεχτεί αυτά που αποδέχεται σήμερα ο ίδιος. Ο Κώστας Καραμανλής είχε επιδιώξει την διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής ενημερώνοντας τους αρχηγούς των κομμάτων. Ο κύριος Τσίπρας όμως επέλεξε την πρακτική της μυστικής διπλωματίας χωρίς εθνική συνεννόηση, χωρίς εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης.»
Παράλληλα ο Βουλευτής της ΝΔ ανέφερε:
«Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας αποτελεί τον πυρήνα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων; Αυτά θα πάει να υπογράψει ο Πρωθυπουργός την Κυριακή; Και μια που μιλάμε για αλλοτριωτικά σύμβολα με την σημαία των Σκοπίων τι θα γίνει; Με τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων τι θα γίνει; Τα έχετε βάλει αυτά; Μήπως ο πρωθυπουργός δεν ξέρει ότι η σημαία των Σκοπίων έχει ως σύμβολο τον ήλιο της Βεργινας; Απασχόλησε κανέναν αυτό στην διαπραγμάτευση ή μήπως ξεχάσατε να το θέσετε;»
Αναφερόμενος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι «για να μην κάνει άλλη νέα κυβίστηση έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στο ότι δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία οι σκοπιανοί. Αυτή είναι η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΑΝΕΛ. Αυτός είναι ο πατριωτισμός των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Να πετάτε το μπαλάκι στους άλλους να ελπίζετε ότι οι άλλοι θα σας σώσουν. Μόνο που αυτή η στάση δεν χαρακτηρίζει  τους πατριώτες, αλλά τους λαθρεπιβάτες της ιστορίας.»
Ο Βουλευτής της ΝΔ έκανε σαφές ότι η πρόταση μομφής της ΝΔ δεν είναι κομματική, αλλά εθνική, επισημαίνοντας ότι εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
«Αφήνετε τους σκοπιανούς με αυτή την συμφωνία να λέγονται Μακεδόνες και μην μας λέτε ότι έτσι λέγονται από 140 χώρες, διότι πρώτοι οι σκοπιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι χωρίς το δικό μας πράσινο , χωρίς τη δική μας αναγνώριση δε θα ήταν ποτέ Μακεδόνες.
Είναι Σλάβοι , είναι Βούλγαροι, είναι Αλβανοί, είναι ό,τι άλλο θες εκτός από Μακεδόνες και το Σάββατο κυρίες και κύριοι αυτό αποφασίζουμε.
Αποφασίζουμε το Σάββατο αν θα είμαστε αντάξιοι της ιστορίας και του καθήκοντος που έχουμε απέναντι σε αυτή τη γενιά, αλλά και απέναντι και στις επόμενες γενιές.
Για κάποιους αυτή η ψηφοφορία είναι η ώρα της καρέκλας,  για κάποιους άλλους όμως είναι η ώρα της ευθύνης.
Ένα όμως είναι σίγουρο ότι το Σαββατο όλοι θα κρίνουμε την τύχη της χώρας με την ψήφο μας κανένας δε θα κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες του.
Κι επίσης υπάρχει και κάτι άλλο που έχει σχέση με τη ΝΔ, όποια κερκόπορτα και να προσπαθήσετε να ανοίξετε εμείς θα είμαστε εκεί για να την κλείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Κατσαφάδος.
Την ομιλία του κ. Κώστα Κατσαφάδου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω link: