Latest News

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πειραιάς: Ανοχύρωτη πόλη απέναντι στις πλημμύρες

Ανοχύρωτη πόλη απέναντι στις πλημμύρες παραμένει ο Πειραιάς και οι...
γύρω περιοχές.

 Οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο έλεος του καιρού, καθώς μια καλοκαιρινή βροχή είναι αρκετή να μετατρέψει  σε ποτάμια τους δρόμους του Πειραιά. Παρά τις δηλώσεις και τις υποσχέσεις των αρμοδίων και μη από το Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο στην ευρύτερη περιοχή μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Οκτώβρη του 2014.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι την ώρα της βροχόπτωσης συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και υπήρχε έντονη ανησυχία στη διοίκηση του Δήμου, καθώς ουδείς γνώριζε ποια περιοχή της πόλης  θα χτυπήσει αυτή τη φορά η κακοκαιρία. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εγκατέλειψε άρον άρον τη συνεδρίαση για να μπορέσει να παρακολουθήσει το υπό εξέλιξη καιρικό φαινόμενο και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής.
Πάντως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται συνήθως στην Παλαιά Κοκκινιά, στα Καμίνια στα Μανιάτικα, στο λιμάνι του Πειραιά. 
Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται κάθε φορά που βρέχει και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, αλλά και στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.