Latest News

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

"East Med Yacht Show": Η γιορτή του yachting στη Μαρίνα Ζέας (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του 17ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί φέτος για τρίτη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά...
( από 3 έως τις 6 Μαΐου 2018).

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να συμμετέχει μεγαλύτερος αριθμός σκαφών όλων των τύπων του yachting, αλλά και εκθετών με συναφή και όχι μόνο είδη για τον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, όπως εκτίμησαν οι διοργανωτές σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής εξήρε τις προσπάθειες ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα και τόνισε τη σημασία του yachting για τον τουρισμό της χώρας ενώ παράλληλα υπενθύμισε και τις τελευταίες ενέργειες του υπουργείου για την προστασία του κλάδου από τις παράνομες ναυλώσεις. 




O πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Α. Στελλιάτος αναφέρθηκε  στην αύξηση του αριθμού των ναυλώσεων που είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων προηγούμενα τόνισε ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνάρτηση με την εξωστρεφή πολιτική αλλά και το προϊόν που είναι οι προορισμοί σε Αιγαίο και όχι μόνο οδήγησαν στην αύξηση των ναυλώσεων. Παράλληλα, επεσήμανε τη σημασία για την αποτροπή των παράνομων ναυλώσεων λέγοντας ότι «θέλουμε να έρθουν περισσότερα σκάφη υπό την προϋπόθεση όμως της τήρησης της νομιμότητας» για να αναφερθεί στο εν λόγω θέμα που απασχολεί τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, και όχι μόνο.
«Το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει το 17ο East Med Yacht Show»
Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, επισήμανε: 
 Ο κλάδος του Yachting αποτελεί βασικό παράγοντα ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, δεδομένου ότι η «πολυνησία» και οι αμέτρητες παραλίες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους απαιτητικούς πελάτες του. Ο εκσυγχρονισμός ελέγχου σκαφών και η εξυπηρέτηση μαρίνων, με νομιμοποίηση των Υπηρεσιών και στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, είναι άμεσα θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να εξελιχθεί η χώρα μας σε πρώτο προορισμό του Yachting.  Σε αυτή την κατεύθυνση, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς έχει ταχθεί υπέρ των περισσότερων επενδυτικών έργων, που περιλαμβάνονται στο "Master Plan" της Ο.Λ.Π. Α.Ε., μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή επισκευαστικού προβλήτα μεγάλων γιοτ στην περιοχή Γ1 με την εγκατάσταση "synchrolift" 8.500 τόνων, γεγονός που θα προσελκύσει μεγάλες θαλαμηγούς με αυξημένες δυνατότητες διαχείμασής τους, κάτι το οποίο συνεπάγεται αύξηση της τουριστικής χρονικότητας. Κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων πρέπει να είναι η ανάπτυξη του Πειραιά σε ένα σύγχρονο κόμβο επιβατικής και τουριστικής κίνησης…».