Latest News

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Συνεργάτες του Δημάρχου επιβεβαιώνουν το "ενδιαφέρον" Μώραλη για τις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε.!




Από τον Κύρο Παληκάρη

Με έκπληξη μαθαίνουμε πως επιβεβαιώνεται πλήρως το "ενδιαφέρον" του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη  για τις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε. Α΄ Πειραιά, ύστερα από σχετική καταγγελία που...
δημοσιεύτηκε στο reportaznet.gr 

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του θέματος βγήκαν ν' απαντήσουν συνεργάτες του Δημάρχου Πειραιά, αν και υποτίθεται ότι ο ίδιος δεν συνηθίζει - λέει- να σχολιάζει ανάλογα δημοσιεύματα. 
Μέσω ανώνυμων διαρροών σε ιστοσελίδες χαμηλής έως ανύπαρκτης επισκεψιμότητας, θέλησαν ανεπιτυχώς να υποβαθμίσουν το θέμα αλλά επιβεβαίωσαν την καταγγελία ότι παίρνει ανοικτά θέση υπέρ ενός υποψηφίου, αν και δεν ανήκει στη ΝΔ  διχάζοντας τα μέλη του κόμματος στον Πειραιά.

Οι αντιφάσεις 

Οι ανώνυμες "διαρροές" των συνεργατών Μώραλη για το θέμα με τις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε. Α΄ Πειραιά έχουν αντιφάσεις, που δεν δικαιολογούνται από την αναστάτωση μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας στο reportaznet.gr . 
Αρχικώς υποστηρίζουν πως ο Δήμαρχος δεν απαντά σε δημοσιεύματα ο ίδιος, αλλά αυτό δεν ισχύει για τις ανώνυμες διαρροές των συνεργατών του, οι οποίοι προφανώς εκτελούν εντολές του:
«Εδώ και 3,5 χρόνια, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Δημάρχου Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης δεν έχει απαντήσει ποτέ σε ανυπόγραφα mail, ανώνυμες επιστολές και ανώνυμα sites, καθώς υπογραφή δεν βάζουν αυτοί που λένε ψέματα ή που έχουν κάτι να κρύψουν.Φυσικά και δεν θα το πράξει τώρα για μια υπόθεση όπου δεν εμπλέκεται αφού ποτέ δεν είχε εμπλοκή σε εσωκομματικές διαδικασίες κομμάτων δεδομένου ότι δεν είναι μέλος κάποιου κόμματος".
( σ.σ. Αυτό τώρα μάλλον ακούγεται αστείο, αφού εδώ μιλάμε για ανώνυμες διαρροές συνεργατών του Δημάρχου, ενώ ο ίδιος ο Γιάννης Μώραλης σχολιάζει συχνά δημοσιεύματα ακόμα και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά χωρίς μάλιστα, να είναι παρόντες οι ενδιαφερόμενοι...) 
Η επιβεβαίωση

Το απίστευτο είναι ότι στη συνέχεια επιβεβαιώνουν την καταγγελία ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης προωθεί  συγκεκριμένο υποψήφιο στις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε. Α΄ Πειραιά:
"Βεβαίως όμως τον ενδιαφέρει η επιτυχία του μέλους του Πειραιά Νικητή, προέδρου της 5η κοινότητας και συνεργάτη του κυρίου Γιάννη Βοϊδονικόλα, τον οποίο θεωρεί ένα άξιο και σοβαρό στέλεχος που μπορεί να προσφέρει πολλά..."
(σ.σ. Το "ενδιαφέρον" Μώραλη δεν μπορεί να είναι φιλολογικό, αν και δεν αναφέρουν λεπτομέρειες πως εκφράζεται σε πρακτικό επίπεδο...)

Ο υποψήφιος

Στη διαρροή των συνεργατών του Δημάρχου υποστηρίζεται ακόμα ότι ο "εκλεκτός" υποψήφιος έχει το επιπλέον προσόν να είναι οπαδός του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία της δημοτικής κίνησης περί μέλους της Θύρας 7 : 
"Σχετικά με τα περί δήθεν σχέσης του κ. Βοϊδονικόλα με τη Θ7, η αλήθεια είναι ότι είναι προτιμότερο τα στελέχη που εκπροσωπούν τον Πειραιά να είναι φίλαθλοι του μεγάλου εκπροσώπου της πόλης του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων του Πειραιά και όχι ομάδων των άλλων πόλεων".
(σ.σ. Προφανώς πιστεύουν πως η οπαδική του προτίμηση θα παίζει ρόλο στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς, κάτι που μάλλον αδικεί τον συγκεκριμένο υποψήφιο τον οποίο δεν τυγχάνει να γνωρίζουμε, όπως και τους άλλους για την προεδρία της ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς)

Οι διευκρινίσεις 

Με την ευκαιρία να κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις για το θέμα που ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας στο reportaznet.gr :

Κατ΄αρχήν, ξεκαθαρίζουμε πως δεν μας ενδιαφέρει κανένας υποψήφιος για τις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε. Α΄ Πειραιά και απορούμε πως κάποιοι όχι μόνο ενδιαφέρονται, αλλά φαίνεται να δίνουν και "μάχη" για την εκλογή τους, ίσως επειδή έχουν τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους...
Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας έγινε απλά γιατί θεωρείται μείζον πολιτικό θέμα να καταγγέλλεται πως ο Δήμαρχος στηρίζει έναν υποψήφιο για τις εκλογές στη Ν.Ο.Δ.Ε. Α΄ Πειραιά, ενώ δεν ανήκει στο κόμμα της ΝΔ- προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- και διατείνεται πως είναι ανεξάρτητος...
 Κλείνοντας να πούμε πως τα μέλη από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΥΡΙΟ» μπορεί να μην τα γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά δεν ισχύει πως είναι "ανώνυμα", καθώς στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ανακοίνωση προς τον Τύπο, όπου υπάρχουν τηλέφωνα (σταθερό και κινητό) και αποστολέας με ονοματεπώνυμο, όπως συμβαίνει στα δελτία τύπου και όχι στις "ανώνυμες διαρροές"...