Latest News

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Γιατί διώκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το "Noor 1"

Ποινική δίωξη  για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά διακίνηση και πώληση ναρκωτικών...
ασκήθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του σχετικά με την υπόθεση του Noor 1. 
Η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά και αφορά και σε τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή, και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη. 

Με την παραγγελία της εισαγγελέα ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. 
Ειδικότερα, η Εισαγγελέας Πειραιά διενεργούσε εδώ και 14 μήνες προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, με βάση ανώνυμη καταγγελία για την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην πολύκροτη υπόθεση του “Noor 1”.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την υπόθεση Ευθύμιος Γιαννουσάκης, κατέθεσε την κίνηση του τραπεζικού του λογαριασμού “εξτρέ” που περιλαμβάνει εμβάσματα που διακινήθηκαν από τις εταιρείες Capital και Marathon συμφερόντων των Ευάγγελου Μαρινάκη και Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη αντίστοιχα αλλά και το ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.
Η δικογραφία που περιλαμβάνει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχει σταλεί ακόμα σε τακτικό ανακριτή.
Τέλος, η Ειρήνη Τζίβα ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην διενεργηθεί κύρια ανάκριση από τακτικό ανακριτή, αλλά από ειδικό ανακριτή ή από ανακριτή Διαφθοράς λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Κ.Π.