Latest News

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Επίθεση με τραυματίες στο στέκι "Φαβέλα" του Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επεισόδια με τραυματίες σημειώθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα...
στον Πειραιά.
Η επίθεση έγινε στις 7 το απόγευμα στην οδό Ναυάρχου Βότση 11. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ομάδα από οκτώ άτομα εισέβαλε στο χώρο με λοστούς και φωτοβολίδες. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν επεισόδια με άλλα άτομα που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας. Από τους τραυματίες, οι δύο είναι γυναίκες. Η μία από τους τραυματίες είναι δικηγόρος και μάλιστα είναι και δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα σοβαρά τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ στο χώρο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν πυρπολήσει τα γραφεία της ομάδας των αντιεξουσιαστών.
 
Σε ανακοίνωσή του στο facebook, o Eλεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα αναφέρει τα εξής:


«Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών και ερευνών σε σπίτια από μερίδα του τύπου.


Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!».

Eπίθεση στη «Φαβέλα» είχε πραγματοποιηθεί ξανά στις 29 Αυγούστου, για την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Στα σπίτια των συλληφθέντων είχαν βρεθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ναζιστικά σύμβολα, τρικάκια της Χρυσής Αυγής και όπλα για εκπαίδευση στη μάχη.