Latest News

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Αυτή η ιστορική κατοικία πωλείται για μόλις 10 δολάρια- Πού κρύβεται η παγίδα; (ΕΙΚΟΝΑ)


Αυτή η κατοικία των 360 τετραγωνικών μέτρων που χτίστηκε το 1906 βρίσκεται στο... Νιου Τζέρσεϋ και σχεδιάστηκε από εξέχοντα αρχιτέκτονα της περιοχής.
Πρόκειται για μια ιστορική κατοικία, έξι υπνοδωματίων και περίπου  360 τετραγωνικών μέτρων, σχεδιάστηκε από τον τοπικό αρχιτέκτονα Dudley Van Antwerp και χτίστηκε το 1906 στο Μοντκλαίρ του Νιου Τζέρσεϋ, η οποία πωλείται για μόλις 10 δολάρια. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της είναι πρόθυμος να μειώσει την τιμή, εφόσον ο αγοραστής πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
Η παγίδα κρύβεται σε μια μικρή λεπτομέρεια, ότι δηλαδή ο αγοραστής θα πρέπει να … μεταφέρει το κτήριο σε μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση λίγο μικρότερη των 400 μέτρων. Ο πωλητής θα συμμετέχει με 10.000 δολάρια για την κάλυψη του κόστους της επιχείρησης μεταφοράς.
Η παγίδα
Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να απαλλαγεί από την κατοικία, επειδή οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την υποδιαίρεση της γης σε οκτώ νέα οικόπεδα για να κατασκευαστούν οκτώ νέες κατοικίες, δίνοντας στο ιδιοκτήτη το δικαίωμα να την πουλήσει για την σώσει από την κατεδάφιση.
Η πώληση πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από την 31η Αυγούστου και ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της μεταφοράς, επίσης θα πρέπει να παράσχει σχετικές ασφαλιστικές εγγυήσεις, να καλύψει τα έξοδα της επιχείρησης και επίσης να καλύψει τις αμοιβές των δικηγόρων.
Όπως ανέφερε κατασκευαστική εταιρεία ανάλογα με το μέγεθος και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κατοικία το κόστος της μετεγκατάστασής της θα κυμανθεί μεταξύ 15.000 και 60.000 δολαρίων, δηλαδή από 40% έως 60% μεγαλύτερο από την οικοδόμηση του ίδιου κτηρίου από το μηδέν.