Latest News

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κόλαση στο Λονδίνο: Η δραματική διάσωση ενοίκου από τον φλεγόμενο πύργο 27 ορόφων (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου καταγράφεται η στιγμή της δραματικής διάσωσης ενοίκου, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να μάθουν τον όροφο που βρίσκεται άλλος εγκλωβισμένος ένοικος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Οι πυροσβέστες ακούγονται να ρωτάνε δυνατά τον ένοικο σε ποιον όροφο βρίσκεται για να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν και να τον σώσουν από τη φωτιά που τύλιξε τον 27όροφο πύργο Grenfell στο Λονδίνο.
«Μη με εγκαταλείπεις. Φώναξε πιο δυνατά. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου;» ακούγεται να ουρλιάζει ο πυροσβέστης που δίνει οδηγίες στον ένοικο να απομακρυνθεί από το παράθυρο. «Ανέπνευσε. Κράτα το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Φώναξε πιο δυνατά. Φώναξε πιο δυνατά. Μη με εγκαταλείπεις», φωνάζει σε μια προσπάθεια να καταλάβει που βρίσκεται για να τον απεγκλωβίσει.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου Grenfell.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε 5 νοσοκομεία, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το σημείο είναι αποκλεισμένοι και τα σπίτια που είναι κοντά έχουν εκκενωθεί υπό τον φόβο κατάρρευσης του πύργου Grenfell.