Latest News

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Μετρό στα Μανιάτικα: Ο Μετροπόντικας έφτασε τώρα στο σταθμό, ενώ το έργο ήταν να παραδοθεί το Μάιο 2017!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων για την καθυστέρηση της πορεία των έργων του Μετρό στην εκδήλωση- φιέστα για την άφιξη του Μετροπόντικα στο...

υπό κατασκευή σταθμό στα Μανιάτικα του Πειραιά.

"Μας κοροϊδεύουν... Το έργο έλεγαν πως θα είχε ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017, δηλαδή σε δύο μήνες, αλλά μόλις τώρα κατάφερε να φθάσει ο Μετροπόντικας και  δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουν τα έργα. Η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλα τρία με πέντε χρόνια...'" έλεγαν αγανακτισμένοι κάτοικοι, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το εργοτάξιο, την ώρα που οι επίσημοι "υποδέχονταν" τον Μετροπόντικα.
"Από τότε που ξεκίνησαν τα έργα του Μετρό δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας και έχουν καταστραφεί όσοι είχαν μαγαζιά στην περιοχή. Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι...

Γ. Μώραλη: Κάντε υπομονή! 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης περιορίστηκε να εκφράσει την κατανόηση του για την ταλαιπωρία των κατοίκων και τους συνέστησε να κάνουν.... υπομονή! 
«Σίγουρα, όταν υλοποιείται ένα μεγάλο έργο υπάρχει ταλαιπωρία για τους κατοίκους, η οποία είναι κατανοητή από όλους μας, πρέπει όμως να κάνουν υπομονή. Επαναλαμβάνω, για να είμαι δίκαιος με τους κατοίκους, ότι υπάρχει ταλαιπωρία. Την κατανοούμε, λίγο υπομονή ακόμα, καθώς θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή τους» δήλωσε μεταξύ άλλων κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, για την έλευση του Μετροπόντικα.

Για την ιστορία, ο Μετροπόντικας έφτασε σήμερα στην περιοχή Μανιάτικα του Πειραιά, προκειμένου ν' αρχίσουν οι εργασίες για την διάνοιξη σήραγγας του Μετρό. Πρόκειται για την επέκταση της γραμμής 3 από την Αγ. Μαρίνα προς τον Πειραιά. Η γραμμή θα έχει μήκος 7,6 χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει έξι σταθμούς. 
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές του 2021 και θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 
Οι τρεις πρώτοι σταθμοί, σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019.

@ Αυτά ισχύουν αν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις κι απρόοπτα, όπως για παράδειγμα, κάτι βόμβες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο", που μπορεί να τινάξουν στον αέρα τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου που ήδη έχει καθυστερήσεις τριών χρόνων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ