Latest News

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

"Μετ' εμποδίων" η δίκη Μαρινάκη-Σισέ στον Πειραιά :Η βίαιη προσαγωγή, η φάρσα και τα 200 ευρώ



Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η δίκη για τη διαμάχη του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα... δικαστήρια του Πειραιά.

Χρειάστηκαν 11 ώρες, ένα τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα και αλλεπάλληλες διακοπές στη δίκη του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρους) για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» τον Φεβρουάριο του 2011, και στο τέλος διακοπή!
Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής όπως ήρθε στην Ελλάδα... έφυγε, άπραγος δηλαδή, και η δίκη θα διεξαχθεί την επομένη Τρίτη το πρωί στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Αν και στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο Σισέ θα έλθει κανονικά στην Ελλάδα για να παραστεί, ο δικηγόρος του, Νίκος Βερβεσός, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν θα μπορέσει τελικά να έρθει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στη Γαλλία.
Το αίτημα για εξαίρεση που κόστισε 200 ευρώ!
Για να οδηγηθούμε στη διακοπή, προηγήθηκε ένα τηλεφώνημα για βόμβα στη 1.10 μ.μ., λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη, η οποία προηγουμένως είχε διακοπεί αφού ο Γάλλος είχε καθυστερήσει να φτάσει στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά.
Αφού αποδείχθηκε ότι το τηλεφώνημα για βόμβα ήταν φάρσα, οι δικηγόροι του Τζιμπρίλ Σισέ, εκτός από τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής (λεπτομέρειες στη στήλη αριστερά), κατέθεσαν και αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως έδρας κ. Γκαμηλιέρη, η οποίας ως εισαγγελέας υπηρεσίας στις 13 Ιουνίου συνοδευόμενη από αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων είχε μετατεθεί (νόμιμα) -όπως τονίστηκε- στη φρουρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, είχαν κάνει «έφοδο» στον ΣΚΑΪ για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Ενα αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό.
«Ενημερωθήκαμε ότι η εισαγγελέας είναι το ίδιο πρόσωπο με προχθές το βράδυ» τόνισαν οι δικηγόροι του Τζιμπρίλ Σισέ, επικαλούμενοι για την έφοδο δημοσιεύματα από την «Καθημερινή» και την ηλεκτρονική ιστοσελίδα Sdna και ένα βίντεο στο youtube και πρόσθεσαν: «Δεν προκύπτει νόμιμος και προφανής λόγος, αλλά υπάρχουν κάποιες υπόνοιες ότι θα μεροληπτήσει υπέρ του κατηγορούμενου».
Ο εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θέμης Σοφός, υποστήριξε ότι το αίτημα έπρεπε να κατατεθεί στην εισαγγελία πρωτοδικών συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να αναφέρει με σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά και τα μέσα αποδείξεως. Καμία από τις δύο προϋποθέσεις πληρούνται και η αίτηση είναι απαράδεκτη». Επίσης ειπώθηκε ότι «δεν υπήρξε ποτέ καμία εισβολή σε κανέναν τηλεοπτικό σταθμό. Ο κατηγορούμενος κύριος Μαρινάκης είχε απόφαση η οποία απαγόρευε τη χρήση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη και την εκπομπή "Δίκη", η οποία παραβιαζόταν συστηματικά, υπήρχε δικαστική απόφαση που παραβιαζόταν συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση και για τον λόγο αυτόν ζητήθηκε η εφαρμογή του αυτόφωρου με υποβολή και άλλης μήνυσης. Η εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε το αυτόφωρο όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν έγινε τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του νόμου».
Τελικά, έπειτα από δύο ώρες συνεδρίασε το δικαστήριο με άλλη σύνθεση (ως τριμελές πλημμελειοδικείο) και απέρριψε την αίτηση σημειώνοντας ότι «η εισαγγελέας άσκησε κανονικά τα υπηρεσιακά της καθήκοντα» και χρεώνοντας στον Γάλλο τα δικαστικά έξοδα ύψους 200 ευρώ.
Υπήρξε συνάντηση Μοντέστο - Σισέ
Συνάντηση με τον Τζιμπρίλ Σισέ είχε προχθές το βράδυ ο Φρανσουά Μοντέστο. Σύμφωνα με τον Σπορ FΜ o αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών τον κάλεσε να συμβιβαστεί εξωδικαστικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Από τον Ολυμπιακό ήταν κατηγορηματικοί πως δεν υπήρξε καμία πρόταση συμβιβασμού προς την πλευρά του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Μοντέστο με δήλωσή του αναφέρει για το περιεχόμενο της συνάντησης ότι «ως φίλος του είπα να σταματήσει να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια να τον εκμεταλλευτούν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις».
Αναλυτικά η δήλωση του Μοντέστο. «Φυσικά και πήγα στο ξενοδοχείο του Τζιμπρίλ Σισέ, δημόσια, για να τον δω, αφού είναι φίλος μου. Επαιξα δυο χρόνια μαζί του και ήμουν ο πρώτος στον οποίον τηλεφώνησε όταν ήρθε στην Αθήνα. Σεβαστείτε εμένα, τον Τζιμπρίλ και τη φιλία μας. Ως φίλος του είπα να σταματήσει να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια να τον εκμεταλλευτούν, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Αυτό το περιβάλλον, το οποίο δημιουργεί όλα αυτά, δεν σέβεται τον Σισέ. Επαιξα 20 χρόνια ποδόσφαιρο και δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα. Να μην ξαναχρησιμοποιήσουν το όνομά μου και το όνομα του Ολυμπιακού, αλλιώς θα ακολουθήσω τη νομική οδό».
Ζητάει συμβολικά 40 ευρώ για ηθική βλάβη
Το συμβολικό ποσό των 40 ευρώ ζητάει ο Τζιμπρίλ Σισέ ως ηθική βλάβη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η πλευρά του Γάλλου κατέθεσε και αίτημα για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην δίκη, αίτημα που από τους νομικούς του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού χαρακτηρίστηκε «εκπρόθεσμο» καθώς -όπως υποστηρίζουν- έχει παρέλθει η πενταετία που προβλέπει ο νόμος.
Τελικά η δήλωση, αν και αρχικά ειπώθηκε ότι θα εξεταστεί χθες, θα εξεταστεί την Τρίτη το πρωί έπειτα από αίτημα του δικηγόρου Θέμη Σοφού, εκ των δικηγόρων του Β. Μαρινάκη, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η κίνηση των δικηγόρων του Σισέ γίνεται ώστε ο μηνυτής και οι δικηγόροι του να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα της δικογραφίας.
Βίαιη προσαγωγή για τους διαιτητές
Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του Δημήτρη Καλόπουλου, του Αλέξανδρου Αρετόπουλου και του Δημήτρη Σαραϊδάρη, διαιτητή, 4ου και α’ βοηθού του ντέρμπι, που είναι μάρτυρες της υπόθεσης.
Με τον τρόπο αυτόν το δικαστήριο θέλει να διασφαλίσει ότι θα δώσουν το «παρών» το πρωί της Τρίτης. Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Καλόπουλος είχε καταθέσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο υποστηρίζοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για το περιστατικό, αλλά από τη στιγμή που η δίκη αναβλήθηκε, θα πρέπει να καταθέσει εκ νέου.
Εχουν κληθεί να καταθέσουν ακόμη ο Δημήτρης Γόντικας, ο Σπυρίδωνας Τρύφωνας, β’ βοηθός του ντέρμπι που χθες ήταν παρών στο δικαστήριο, και ο παρατηρητής της Super League, Γιώργος Καρανίκας, για τον οποίον ειπώθηκε ότι δεν έχει επιδοθεί κλήτευση γιατί δεν βρέθηκε, αν και αναζητήθηκε!


Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί Την προσεχή Τρίτη.