Latest News

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πώς έφτασαν στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα: Ξεκίνησε απεργία πείνας για το παιδί της (ΕΙΚΟΝΕΣ)






Το μήνυμα της Πόλας Ρούπα από τη ΓΑΔΑ μετέφερε η αδερφή της, με την οποία είχαν...
τηλεφωνική επικοινωνία, έπειτα από τη σύλληψη της καταζητούμενης για τρομοκρατία συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη.
Διαβάζοντας στα ΜΜΕ όσα της είπε η Πόλα Ρούπα, η αδερφή της είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν σ' αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται, προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου, δεν ξέρω πού βρίσκεται από τα ξημερώματα που με έχουν συλλάβει».
Και συνέχισε η Πόλα Ρούπα στο μήνυμά της, μέσω της αδερφής της: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός. Αλλά το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω, να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, να αοειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο».

«Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια, γιατί πολεμάνε ένα παιδί έξι χρονών. Θέλω να πω ότι ξεκινάω απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδερφή μου. Όσον αφορά εμένα, θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση. Πόλα Ρούπα» κατέληξε στο μήνυμά της η συλληφθείσα.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Ρούπα, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε στο protothema.gr ότι «καταθέσαμε αίτηση στην εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου με τη διαδικασία των προσωρινών επιτροπών να ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά του και τη θεία του. Δεν χρειαζόταν καν αυτή η αίτηση, πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγέας του Αρείου Πάγου, γιατί στην ερώτησή μας στην εισαγγελία Ανηλίκων που βρίσκεται το παιδί αυτή τη στιγμή, απάντησαν "σε ασφαλές μέρος". Αυτή την απάντηση δεν μπορεί να τη δεχθεί μια μάνα και κανένα Ίδρυμα δεν υποκαθιστά τη θαλπωρή των συγγενών».

 Πώς έφτασαν στη σύλληψή της Ρούπα

Όταν πριν τριάντα μήνες ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα πέφτει στο Μοναστηράκι στα χέρια των διωκτών του, η Πόλα Ρούπα εξαφανίζεται. 
Η φυγή της δεν είναι τυχαία καθώς βάζει σε εφαρμογή ένα Plan b που έχει στήσει με το Νίκο Μαζιώτη και περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Από το πως θα κινείται, που θα βρίσκει χρήματα, τι θα γίνει με το ανήλικο παιδί, πως θα επικοινωνεί με το σύντροφο της και κυρίως πως, μόλις ξεθυμάνουν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, θα τον βγάλει από τη φυλακή.

Αυτό το σχέδιο αποκωδικοποίησαν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής για να φτάσουν στα ίχνη τη Ρούπα και να την συλλάβουν σήμερα το πρωί στην Ηλιούπολη. Πληροφορίες λένε πως η 48χρονη έφυγε από το Μαρούσι έχοντας στη διάθεση της έξι πλαστές ταυτότητες, χρήματα για τα πρώτα έξοδα, στη συνέχεια πρόσβαση στο “επαναστατικό ταμείο” και φυσικά δυνατότητα χρησιμοποίησης του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα αν και όποτε κριθεί σκόπιμο.

Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη σύλληψή της η Π. Ρούπα, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο της Αθήνας, προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος της.

Αμέσως μετά η εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλα Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων. Προς το παρόν πάντως παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Π. Ρούπα, ενώπιον της εισαγγελέως εκτελέσεως ποινών μίλησε μόνο για το ανήλικο παιδί της και ζήτησε να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.


Οι δυο αποφάσεις 

Σε βάρος της καταζητούμενης συντρόφου του Ν. Μαζιώτη, έχουν εκδοθεί δυο καταδικαστικές αποφάσεις, οι οποίες και εκτελέστηκαν σήμερα.

Η  μία απόφαση εκδόθηκε το 2013 και αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Η απόφαση αυτή εκδόθηκε από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και με αυτή η Π. Ρούπα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών ( εκτιτέα 25 έτη).

Η δεύτερη  απόφαση εκδόθηκε το 2016 από το ΣΤ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Με αυτή την απόφαση επιβλήθηκε στην Π. Ρούπα, συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ