Latest News

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Σχέδια Ρούπα για επιθέσεις και απαγωγές στον Πειραιά - Ποιοι εφοπλιστές ήταν στόχοι των τρομοκρατών

Τρομοκρατική επίθεση, ενδεχομένως με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, φαίνεται πως ετοίμαζε η Πόλα Ρούπα με την ομάδα με στόχο οικονομικό ή πολιτικό παράγοντα στην περιοχή...

του Πειραιά.

Ταυτόχρονα από την ανάλυση σχεδιαγραμμάτων και σημειώσεων προκύπτουν σχέδια απαγωγής τουλάχιστον τριών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και «στοχεύσεις» για ένοπλες επιθέσεις σε 20 τουλάχιστον οικονομικούς παράγοντες και επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, στοιχεία και για οργάνωση απαγωγών γνωστών επιχειρηματιών φέρεται να βρέθηκαν στο κατάλυμα της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αναφορές για τις επαφές που είχαν, τις μετακινήσεις τους, τις συνήθειες συγγενικών τους προσώπων κ.λπ.τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχα χειρόγραφα σημειώματα με παρακολουθήσεις που είχαν βρεθεί πριν από ενάμιση χρόνο σε γιάφκα της οδού Μαραθώνα και οι οποίες είχαν συνδεθεί πάλι με αρπαγές ιδιωτών. Τότε είχαν εντοπισθεί στοιχεία για οργάνωση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν νέες αναλύσεις αλλά και προχωρημένους «σχεδιασμούς» για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία αλλά και σε εταιρεία που σχετίζεται με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Παρόμοια σχέδια για επίθεση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχαν βρεθεί και τον Οκτώβριο του 2014 στην κατοχή ήδη συλληφθέντος συνεργού του Νίκου Μαζιώτη.

Μάλιστα, σε κάποιες σημειώσεις της 48χρονης όπως διαπιστώνεται μακροσκοπικά, υπάρχει χειρόγραφη χαρτογράφηση κτιρίων με χρονομετρήσεις διαδρομών προσέγγισης και κινήσεις γνωστών προσώπων.  Υπάρχουν χρωματισμένες σημάνσεις με βελάκια, ανθρώπους και οχήματα. Κάτι αντίστοιχο περιελάμβανε σχεδιάγραμμα-χάρτης, που είχε βρεθεί στις σημειώσεις του 34χρονου συνεργού τους, που τότε περιελάμβανε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, Capital, της εταιρείας Info Quest του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη τα οποία βρίσκονται σε ακτίνα 100 μέτρων.

Κάποιες καταγραφές των σημειώσεων της Πόλας Ρούπας υπάρχουν τόσο αναλυτικές αναφορές και πληροφορίες, που φαίνεται να έχουν προκύψει από κατόπτευση χώρων, παρακολούθηση των προσώπων και ανοικτές πηγές ενημέρωσης.