Latest News

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

"Μια από από τα ίδια" για τον Πειραιά του 2020...



Όταν το 2014 εξελέγη η δημοτική αρχή Μώραλη στο Δήμο Πειραιά, τότε δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι μετά από δύο χρόνια θα έλεγαν ξανά σχεδόν τα ίδια για το μέλλον...
της πόλης.
Η μόνη διαφορά είναι ότι έχουν παραλείψει πλέον από τα σχέδια όσα έχουν χαθεί στα δύο χρόνια που περίμεναν να έρθει η ανάπτυξη για τον Πειραιά.
Αυτό τουλάχιστον μπορεί να παρατηρήσει κανείς από την λεγόμενη  "στρατηγική" για την ανάπτυξη του Πειραιά που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης, στο Δημοτικό Θέατρο, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαβούλευσης (;) για την ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση).

Ειδικότερα, το σχέδιο με την ονομασία «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ» βασίζεται σε πέντε άξονες, οι οποίοι είναι εξής:

•   Πρώτον, να γίνει ο Πειραιάς πόλος έλξης για νέες επενδύσεις!

•   Δεύτερον, να γίνει τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός!

•   Τρίτον, να αξιοποιηθεί για την πόλη στο έπακρο η επένδυση στο λιμάνι!

•   Τέταρτον, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών στο σύνολο των Δημοτικών Κοινοτήτων!

•   Πέμπτον, να αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά ως πόλη για να μπορούν να γίνουν ευκολότερα όλα τα παραπάνω!

@ Άντε πάλι τα ίδια! Αυτά τα έχουν ακούσει οι Πειραιώτες παρά πολλές φορές, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα και δύσκολα μπορεί να πειστούν ότι θα γίνουν...το 2020!