Latest News

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Εκτός τροχιάς τα έργα ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ στον Πειραιά



“Εκτροχιάστηκαν” από τις καθυστερήσεις από δύο έως τριών ετών τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα επέκτασης του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ...
στον Πειραιά. 

ΜΕΤΡΟ
Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην επέκταση της Γραμμής 3 από την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ του Πειραιά.Τα έργα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012 και προχωρούν έχοντας ήδη καταγράψει διετή καθυστέρηση. Οι Μετροπόντικες είναι πολύ κοντά στο σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ (περίπου το 65% της διαδρομής) ενώ σοβαρές καθυστερήσεις έχουμε στο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ που χρειάστηκε μετατόπιση του λόγω αγωγού ύδρευσης.
Τα έργα στους υπόλοιπους σταθμούς προχωρούν κανονικά και υπάρχει η σκέψη το 2019 να δοθεί η γραμμή χωρίς το σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑ, προκειμένου θα λειτουργήσει η επέκταση και 1-2 χρόνια αργότερα να δοθεί σε λειτουργία. Οι σταθμοί που κατασκευάζονται είναι οι ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΡΑΜ
Τα έργα Τραμ δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητά στον Πειραιά. Δώδεκα χρόνια μετά την επαναλειτουργία του Τραμ έχουμε σε εξέλιξη την πρώτη μεγάλη επέκταση μήκους 5,4χλμ σε μία μονή κυκλική διαδρομή από το Φάληρο προς το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή στο Φάληρο.
Σημαντικές καθυστερήσεις συνέβησαν λόγω της κρίσης και λόγω αρχαιολογικών, πολεοδομικών και πολλών άλλων προβλημάτων. 
Η εκκίνηση των έργων έγινε τον Φεβρουάριο του 2013 και εφόσον δεν συναντήσουν άλλα προβλήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2017, με σχεδόν 3 χρόνια καθυστέρηση.