Latest News

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

"Ρουκέτες" στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη - Ανελέητη κριτική στα πεπραγμένα του 2015


Σκληρή κριτική στη συνεδρίαση με θέμα «Απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2015», ασκήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του...
Δήμου Πειραιά.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ίσως πρώτη φορά στον ενάμιση χρόνο δημαρχιακής θητείας της Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Μώραλη που δέχτηκε ενορχηστρωμένα πυρά από όλους τους παρόντες επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και όχι μόνο...
Η κριτική ήταν μάλλον απρόσμενα ανελέητη και δεν περιορίστηκε μόνο στα πεπραγμένα του 2015, αλλά αφορούσε στο σύνολο της θητείας.
Τα "πυρά" εκτοξεύτηκαν από τους επικεφαλής των συνδυασμών "Μας Ενώνει Πειραιάς" Τάσος Κάρλες, "Λιμάνι της Αγωνίας" Μαρία Σταθάκη και "Ελληνική Αυγή"  Ηλία Κατσαφάδο. ( Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν η Ελπίδα Παντελάκη, ο Ιωσήφ Βουράκης, και ο Αντώνης Καλογερόγιαννης).
Οι επικεφαλής των παρόντων συνδυασμών της αντιπολίτευσης επεσήμαναν με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο ότι έως τώρα δεν έχει υλοποιηθεί καμία ουσιαστικά προεκλογική υπόσχεση από το πρόγραμμα του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής", το οποίο είχαν παρουσιάσει στον πειραϊκό λαό, διεκδικώντας τη ψήφο του στις δημοτικές εκλογές του 2014. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν το γεγονός ότι ο συνδυασμός "Πειραιά Νικητής" του Γιάννη Μώραλη ως δημοτική αρχή άλλαξε στάση για σημαντικά θέματα που θα επηρεάσουν άμεσα το μέλλον της πόλης, αλλά και τη ζωή των κατοίκων, όπως είναι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ, αλλά και η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά κα.
Έντονη κριτική δεν έλειψε και για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε άθλιες συνθήκες υγιεινής στο λιμάνι του Πειραιά. 
Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης προσπάθησε να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα ή μη της δημαρχιακής του θητείας, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές δικαιολογίες ότι φταίει η πολιτική και οικονομική συγκυρία της χώρας για όσα γίνονται ή δεν γίνονται στην πόλη, ενώ επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά τα ανοιχτά θέματα του Πειραιά που παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες  και παραδέχτηκε πως έως τώρα δεν έχει μπορέσει ν' αντιμετωπίσει ούτε η δική του δημοτική αρχή.
Περισσότερα σε άλλες αναρτήσεις...