Latest News

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στον αέρα οι παρόδιοι ιδιοκτήτες στα Καμίνια - Αναβλήθηκε η διαγραφή χρεών στο Δήμο Πειραιά

 Μετά από επεισοδιακή συζήτηση αναβλήθηκε απ' αόριστον το θέμα της διαγραφής των χρεών παρόδιων ιδιοκτητών...

στα Καμίνια.
Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από εισήγηση 17 δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας  στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Εκεί, βρέθηκαν δεκάδες παρόδιοι ιδιοκτήτες ακινήτων με την προσδοκία ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα και δεν θα χάσουν τα σπίτι τους από τα χρέη. 
Την εισήγηση έκανε η Μαρία Σταθάκη από το "Λιμάνι της Αγωνίας", ωστόσο ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης πρότεινε αναβολή, κάτι που πέρασε με ψήφους της πλειοψηφίας. 
Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα κι έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα... 
Ήταν το πρώτο στην ημερήσια διάταξη και αφορούσε «Λήψη απόφασης για διαγραφή κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις όλων των βεβαιωμένων, δυνάμει του άρθρ. 6 του Ν. 5269/1931, μέχρι σήμερα οφειλών παρόδιων ιδιοκτητών, λόγω απαλλοτρίωσης για δημιουργία πλατείας στο Ο.Τ. Αγ. Ελευθερίου-Μαρμαροτούρη-Φραγκούλη-Λευκάδος (πρώην ψυγεία ΛΟΥΞ) και στο τρίγωνο των οδών Μουτσοπούλου-Αραχώβης-Βασιλικών, ακύρωση των αντίστοιχων βεβαιωτικών καταλόγων και ανάκληση των καταδιωκτικών μέτρων (μετά από εισήγηση 17 Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας-άρθρο 67 παρ. 2 του Ν. 3852/10)».
Σημειώνεται ότι η αναβολή σημαίνει ότι παραμένουν τα χρέη των παρόδιων ιδιοκτητών ακινήτων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, επειδή τους έφτιαξαν μια πλατεία πριν από 20 χρόνια και τώρα αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες οφειλές απασχολεί το Δήμο Πειραιά...