Latest News

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εκτός τροχιάς η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά - Δυσαρέσκεια των εμπόρων για την καθυστέρηση


Νέα καθυστέρηση θα έχει η ολοκλήρωση των έργων του τραμ καθώς εκτιμάται, πλέον, ότι θα αποπερατωθεί το πρώτο τρίμηνο...
του 2017!
Η νέα ημερομηνία προέκυψε σε συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον Διευθυντή των έργων της Τραμ ΑΕ και τον Μηχανικό εργοταξίου κ.κ. Β. Σπυράκο και Ηλ. Δαλακούρα αντίστοιχα παρουσία της εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗ» κ. Α. Κουτσούρη.
Θέμα της συζήτησης, ήταν η μεγάλη απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης του τραμ στον Πειραιά,  το οποίο ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015, πήρε παράταση για τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν παρατείνεται εκ νέου, αλλά και οι πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργίας της πόλης και των πειραϊκών επιχειρήσεων, που το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινωθεί.
Ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του εμπορικού κόσμου για την σημαντική καθυστέρηση των έργων, ζήτησαν την διαδοχική παράδοση των ολοκληρωμένων κομματιών, ώστε να μην δημιουργείται αποκλεισμός σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης και τόνισαν την πρόθεση του Συλλόγου να παρέμβει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες εργασίες.
Ο κ. Β. Σπυράκος ενημέρωσε για τις δυσκολίες, αλλά και τις απρόβλεπτες καταστάσεις που ανακύπτουν, δεδομένης της εμπλοκής και άλλων φορέων, οι οποίες αυξάνουν τους προβλεπόμενους χρόνους και διατύπωσε την εκτίμηση, ότι η αποπεράτωσή του θα γίνει μέσα το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θα παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγωνία και συγκρατημένη αισιοδοξία!
@ Το θέμα δεν είναι πότε θα τελειώσουν τα έργα του Τραμ, αλλά πότε θα κυκλοφορήσουν οι συρμοί, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι καθυστερούν οι διαδικασίες για την προμήθεια τους και εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν -εκτός απροόπτου- πριν περάσουν δύο χρόνια!