Latest News

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Εκτός τροχιάς η επέκταση του τραμ στον Πειραιά- Μποφόρ...αντιδράσεων κάτω από λιμάνι

Εκτός τροχιάς φαίνεται να κινείται το έργο της επέκτασης του τραμ κάτω στο λιμάνι...
του Πειραιά.
Ήδη έχουν υπάρξει μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.(ΕΔΩ)
Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχει κατασκευαστεί μόλις το 17% του έργου, το οποίο υπολόγιζαν να έχει ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο, σύμφωνα τουλάχιστον με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Τώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αναδόχου εταιρείας Θέμελη, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016! 
Τα μεγαλύτερα "εμπόδια" στην κατασκευή του έργου λέγεται πως εντοπίζονται στα προσκόμματα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, αλλά και στους βυθιζόμενους κάδους που αποτελούσαν αντισταθμιστικό όφελος από την εταιρεία για την έλευση του τραμ στον Πειραιά. (Αυτά τουλάχιστον λέγονται, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι).
Η επικείμενη έλευση του τραμ στο λιμάνι έχει φέρει την αντίδραση δημοτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προσπαθώντας να μπλοκάρουν την υλοποίηση του έργου (ΕΔΩ) 
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του τράμ έχει προκαλέσει κυρίως τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης.(ΕΔΩ)

Το τραμ προκαλεί πονοκέφαλο και στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη. Μάλιστα, το 2ο θέμα του αυριανού δημοτικού συμβουλίου Πειραιά είναι: «Έγκριση τελικής πρότασης διαμόρφωσης της οδού Β. Γεωργίου στα πλαίσια των εργασιών για τη διέλευση του ΤΡΑΜ».
Ενδεικτικό του κλίματος των προθέσεων της δημοτικής αρχής είναι μια τοποθέηση του πρώτου δημοτικού συμβούλου Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη.(ΕΔΩ)

@Σε κάθε περίπτωση οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων στην αυριανή συνεδρίαση αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από κάθε πλευρά και άποψη...