Latest News

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Victoria's Secret : Η ετήσια λίστα της με το «Τι είναι σέξι» και προκαλεί αντιδράσεις (ΕΙΚΟΝΑ)


«Αυτό σημαίνει σέξι για εμάς. Κι αυτό εκπροσωπούν όλες οι νικήτριες της ετήσιας λίστας... μας. Από καλλιτέχνες μέχρι αθλήτριες. Αυτές οι γυναίκες (και άντρες!) είναι κορυφαίοι στο είδος τους και μας εμπνέουν να εργαστούμε πιο σκληρά και να συνεχίσουμε να είμαστε σέξι κάθε μέρα».   Με αυτό το σχόλιο, η Victoria's Secret συνόδευσε φέτος την ανακοίνωσή της για την λίστα «What is Sexy» (σ.σ. Τι είναι σέξι) που παρουσιάζει κάθε χρόνο αλλά τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να διχάζουν τους χρήστες στα social media, που την κατηγορούν ότι αναπαράγει το στερεότυπο νέα-λευκή-αδύνατη για τα γυναικεία πρότυπα.   
Αν και ανάμεσα στους «νικητές» συγκαταλέγονται και άτομα που ξεφεύγουν λίγο από τα κλισέ της ομορφιάς, αφού για παράδειγμα ο Τζέιμς Κόρντεν αναδείχθηκε ο πιο σέξι τηλεοπτικός παρουσιαστής (είναι ο μοναδικός άντρας της λίστας), δεν υπάρχει για παράδειγμα καμία μαύρη γυναίκα, καμία με παραπανίσια κιλά, καμία τελοσπάντων «αψεγάδιαστη».   
 Ενδεικτικά η Μάντι Μουρ ανακηρύχθηκε από το κοινό που ψήφισε ως «η πιο σέξι ηθοποιός», η Τέιλορ Σουίφτ «η πιο σέξι entertainer», η Lady Gaga «η πιο σέξι τραγουδίστρια» και η Κρίσι Τάιγκεν «η πιο σέξι συγγραφέας», την στιγμή που γυναίκες όπως η Ινδή ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα κέρδισαν τίτλους όπως «Η πιο σέξι εμφάνιση στο κόκκινο χαλί».  
  Δείτε τη λίστα: