Latest News

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Ντίνα Κώνστα -Πέθανε η «Ντένη Μαρκορά» των «Δύο Ξένων»-Το Twitter αποχαιρετά την ηθοποιό [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]]

 Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Ντίνας Κώνστα, της ηθοποιού με την μακρά πορεία στον χώρο ...της υποκριτικής.


Η «Ντένη Μαρκορά» των «Δύο Ξένων» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο της Ντίνα Κώνστα έκανε γνωστή μέσα ανάρτηση στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Έγινα ηθοποιός επειδή είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο»

H σπουδαία ηθοποιός γεννήθηκε, στη Σάμο, στις 31 Δεκεμβρίου του 1938. Ήταν το δεύτερο κορίτσι της οικογένειας, ένα «αντιδραστικό παιδί» που δεν ήθελε να πηγαίνει στις σχολικές γιορτές, να λέει ποιήματα και να κάνει οτιδήποτε ήταν υποχρεωτικό.

Στο Δημοτικό μετακόμισε στην Αθήνα, στους Αμπελόκηπους, με την οικογένεια της. Ήταν ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη από έφηβη. Σε συνέντευξη της είχε αποκαλύψει ότι η Χούντα την είχε περασμένη στη «μαύρη» λίστα ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έκλειναν τις παραστάσεις.

Αποφάσισε έτσι να γίνει δημοσιογράφος – επειδή ήταν μια δουλειά που δεν είχε ρουτίνα. Ο θείος της, ο οποίος πλήρωνε τις σπουδές της σε σχολή δημοσιογραφίας στις Βρυξέλλες, θεωρώντας πως «το τυχωδιοκτικό επάγγελμα της δημοσιογραφίας δεν κάνει για γυναίκες», άλλαξε γνώμη.

Η μητέρα της ήθελε η κόρη της να παντρευτεί και να δουλέψει ως τραπεζικός υπάλληλος, επάγγελμα που η ίδια θεωρούσε καταδίκη. Έτσι αποφάσισε να γίνει ηθποιός.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της που έκανε κρυφά από τους γονείς της.

«Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι’ αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά», είχε πει σε συνέντευξή της. 

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη και πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Οι εκλογές, η φιλία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και ο «εφιάλτης» του γάμου

Η Ντίνα Κώνστα ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου χάρη στη φιλία της με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Πήρε 9.000 ψήφους για μια θέση που έτσι κι αλλιώς πήγαινε στον αρχηγό του κόμματος. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2004 αλλά και το 1999 στις ευρωεκλογές.

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση. «Το κέρδος για μένα είναι ότι έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά. Τα έβλεπα όλα αυτά ως εφιάλτη. Τους έβλεπα να παντρεύονται κι έλεγα “πού πάτε;”. Ευτυχώς, τώρα δουλεύουν οι γυναίκες. Παλιά, ήξερα πάρα πολλές γυναίκες που ήθελαν να χωρίσουν, αλλά δεν μπορούσαν, γιατί ήταν πάμφτωχες και αναγκάζονταν να ζουν δυστυχισμένες ζωές», είχε δηλώσει σε συνέντευξή στη στη Lifo.

Την χειροκροτούσαν όρθιοι ως Σωτηρία Μπέλλου

Από τις καλύτερες εμφανίσεις της στο θέατρο ήταν στην παράσταση «Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας» αφιερωμένη στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου.

Ο ρόλος της είχε φανεί ρίσκο και το σκέφτηκε, όπως είχε αποκαλύψει να τον δεχτεί. Η ερμηνεία της ήταν συγκλονιστική. Οι θεατές την χειροκρότησαν όρθιοι.

Πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό πως έπασχε από άνοια και πως βρισκόταν σε ίδρυμα για ηλικιωμένους στην Αθήνα.

Το Twitter αποχαιρετά την Ντίνα Κώνστα

Λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου της Ντίνα Κώνστα το Twitter γέμισε με ατάκες της και λόγια αποχαιρετισμού από τηλεθεατές που την λάτρεψαν. 

  • Αιώνια σου η μνήμη ειδωλάρα μας
  • Αντίο γλυκιά μας #Ντινα_Κωνστα! Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Μπορεί να έφυγες αλλά θα ζεις για πάντα μέσα από τους χαρακτήρες (φανταστικούς και μη) που ενσάρκωσες όσο ήσουν στη ζωή! Σ'αγαπάμε! 
  • Από τα νέα που εύχεσαι να είναι ψέματα. Όπως γράφει το ένα μετά το άλλο τα μέσα ενημέρωσης "έφυγε" από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα. Η αγαπημένη Ντένη Μαρκορά θα παραμείνει αθάνατη όμως.

  • Και απορούσαμε τι θα μαυρίσει την Κυριακή μας. Καλό ταξίδι
  • Δεν ήσουν απλώς εκπληκτική ήσουν η απόλυτη.
  • Ντίνα Κώνστα (1938-2022) : «Έκανα αυτό που ήθελα, δεν έπληξα στη ζωή μου με γάμους και παιδιά» RIP αγαπημένη.
  • Έφυγε  η Ντίνα Κώνστα. Σε ευχαριστούμε για τις άφθονες στιγμές γέλιου που μας χάρισες ως Ντένη αλλά και σε αμέτρητους άλλους ρόλους. Θα σε σε θυμόμαστε για πάντα
  • Καλό παράδεισο κυρία Ντίνα Κώνστα, ήσουν μια κυρία.
  • Καλό παράδεισο στη μια και μοναδική. Ντένη Μαρκορά...θα είσαι στην καρδιά μας!
  • Για όλες τις μαγικές στιγμές, για όλες τις ατάκες, για όλο το ρεσιτάλ ηθους και ταλεντου. Ντινα Κωνστα RIP