Latest News

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η Google γιορτάζει την 4η Ιουλίου με ένα doodle, που «κάνει» μπάρμπεκιου

 Με έναν «παραδοσιακό» τρόπο γιορτάζει η Google σήμερα την 4η Ιουλίου. Με ένα doodle που ...«κάνει» μπάρμπεκιου. 

Σαν σήμερα το 1776 οι 13 αποικίες υιοθέτησαν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από τη Βρετανία. Με το πέρασμα των αιώνων έχουν αναδειχθεί πολλές αγαπημένες συνήθειες για το πώς γιορτάζουν οι Αμερικανοί αυτή την ημέρα. Όμως, τίποτα δεν είναι τόσο «κλασικό» όσο ένα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή, αναφέρει η Google εξηγώντας τον λόγω που επέλεξε αυτό το θέμα στο doodle για την 4η Ιουλίου.

Τα αμερικανικά μπάρμπεκιου χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα, όταν οι νότιοι τιμούσαν την επέτειο με δημόσιες γιορτές και γεύματα. Δεδομένου ότι το μπάρμπεκιου επέτρεπε να μαγειρεύεται μεγάλη ποσότητα φαγητού ταυτόχρονα, αυτή η μέθοδος έγινε βασικό στοιχείο των συγκεντρώσεων σε ανοιχτούς χώρους, όπου κτηνοτρόφοι και μέλη της κοινότητας πρόσφεραν κρέας, προκειμένου να φάνε όλοι. 

Όταν πολλοί νότιοι μετανάστευσαν στον βορρά τον 20ο αιώνα, πήραν μαζί τους και τις αγαπημένες τους συνταγές για μπάρμπεκιου. Σήμερα, εκατομμύρια Αμερικανοί συναντιούνται με τους αγαπημένους τους γύρω από ψησταριές, για να γιορτάσουν την 4η Ιουλίου, καταλήγει η Google.