Latest News

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, εκκενώθηκαν 4 χωριά- Επιχειρούν 195 πυροσβέστες [ΒΙΝΤΕΟ]

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Αχαΐα και πέρασε... στην Ηλεία

Η πυρκαγιά- που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας- είναι σε εξέλιξη. Χθες, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εστάλησαν μηνύματα από το 112 και πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση των χωριών Βάλμη, Κοτρώνα, καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στο έργο τους συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι για συντονισμό. Επίσης, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών της, βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Λευκάδα 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στη Λευκάδα. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Πόρτο Κατσίκι, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα 

Για σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για τέσσερις περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Συγκεκριμένα, κατηγορία κινδύνου 4 προβλέπεται για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας)

Σε αυτές τις περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, εκκενώθηκαν 4 χωριά- Επιχειρούν 195 πυροσβέστεςTwitter