Latest News

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δύσκολες ώρες για τον Τάσο Μπουντούρη - Τραυματίστηκε σε τροχαίο μαζί με το Νίκο Γέμελο


Σοκ έχει προκαλέσει στη φίλαθλο κοινή γνώμη ο σοβαρός τραυματισμός του Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη σε...
τροχαίο ατύχημα. 

Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας νοσηλεύεται σε εντατική νοσοκομείου του Πειραιά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ έχει χτυπήσει και στον θώρακα. Η κατάσταση του θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή.
Το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ στην παραλιακή, όταν όχημα «έκλεισε» τη μηχανή του Ολυμπιονίκη της Μόσχας κι αυτός για να το αποφύγει έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Νίκος Γέμελος, προπονητής του Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρου Γιαννιώτη. 
Αμέσως ο παλαιός πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής όπου διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασής του ενώ για το συμβάν ενημερώθηκαν και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Ήδη, έχουν γίνει ενέργειες για τη μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς ο ιστιοπλόος είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αεροπορίας.
Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο πρωταθλητής έσπευσαν από τα πρώτα λεπτά πολλοί άνθρωποι από τον χώρο της ιστιοπλοΐας αλλά και φίλαθλοι καθώς ο Τάσος Μπουντούρης θεωρείται «θρύλος» για το άθλημα και είναι ιδιαίτερα αγαπητός.
Ποιος είναι ο Τάσος Μπουντούρης
Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1955. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιάδες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004-.

Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη.

Ο Τάσος Μπουντούρης έχει αγωνιστεί σε διαφορετικές κλάσεις με σκάφη «Finn», «Soling» και «Star».