Latest News

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην Έρρικα Μπρόγιερ – Η αδερφή της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες αποχαιρετούν σήμερα την Έρρικα Μπρόγιερ, η οποία...
έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 77 ετών, ύστερα από μεγάλη «μάχη» με τον καρκίνο.

Από την κηδεία απουσιάζει η αδερφή της, Μαργαρίτα Μπρόγιερ, καθώς η υγεία της επιβαρύνθηκε μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης της Έρρικας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαργαρίτα Μπρόγιερ υπέστη οξεία κρίση σκωληκοειδίτιδας. Από την περασμένη Κυριακή, οπότε και έφυγε από τη ζωή η αδελφή της, είναι σε σοκ και -λόγω της κατάστασης της υγείας της- δεν παρευρέθηκε σήμερα, στην κηδεία της Έρρικα.
Να σημειώσουμε ότι μαζί, ως ντουέτο, μεσουράνησαν στη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.
Δείτε φωτορεπορτάζ από την κηδεία
Ποια ήταν η Έρρικα Μπρόγιερ
Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.
Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, ενώ στη συνέχεια έκανε και σόλο καριέρα. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η ίδια είχε δηλώσει: “Έχει δηλώσει ότι «Η πιο τσαχπίνα ήμουν εγώ. Η Μαργαρίτα ήταν πιο όμορφη, είχε ωραίο κεφάλι. Γι’ αυτό και την κυνηγούσαν οι μικρότεροι άνδρες, ενώ εμένα οι ηλικιωμένοι, γιατί είχα baby face και με χάζευαν”.
Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.
Η Έρρικα Μπρόγιερ είναι πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά και μητέρα της Σάντρας Βουτσά. Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας έπειτα από δύο χρόνια σχέσης, Αυτός ήταν ο πρώτος γάμος του ηθοποιού, αλλά λίγο αργότερα πήραν την απόφαση να χωρίσουν. “Ο Κώστας πάντοτε ήταν γυναικάς. Μόνος του μου είχε πει, όταν πια χωρίσαμε «Έρρικα, αυτό με τα χρόνια επιδεινώνεται». Τουλάχιστον, ο Κώστας τα έλεγε. Άλλοι δεν τα λένε” είχε δηλώσει η Ερρικα Μπρόγιερ...