Latest News

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον Θεόδωρο Νιτσιάκο -Ποιο ήταν το λάθος που στάθηκε μοιραίο για τον επιχειρηματία (ΒΙΝΤΕΟ)

Φίλοι, συγγενείς και εργαζόμενοι την επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος» αποχαιρέτησαν σήμερα τον επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο, ο οποίος...
έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα την  Παρασκευή.


Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 13:00 στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου στα Ιωάννινα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου.


Ντοκουμέντο από το γκρεμό που σκοτώθηκε ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Βίντεο στο οποίο φαίνεται το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, να βρίσκεται στο γκρεμό στον οποίο έπεσε στο χωριό Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Στο βίντεο, το οποίο έχει τραβηχτεί λίγες ώρες μετά τον θάνατο του άτυχου επιχειρηματία, φαίνεται αναποδογυρισμένο το αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται στον γκρεμό, βάθους είκοσι μέτρων, ενώ στην περιοχή υπάρχει αρκετό χιόνι.

Όπως φαίνεται σε βίντεο η οροφή του τζιπ έχει καταστραφεί από την πτώση.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, στις 20.30 το βράδυ της Παρασκευής, έχοντας ως συνοδηγό έναν συγγενή του, κινούνταν στο δασικό δρόμο Αετομηλίτσας – Πληκατίου, όταν στο 5ο χιλιόμετρο, το όχημα ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του και ακινητοποιήθηκε, λόγω του πάγου στο οδόστρωμα.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο Θεόδωρος Νιτσιάκος προσπάθησε να κινήσει το όχημα. Όμως, λόγω της ανηφορικής κλίσης του σημείου, το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και ανετράπη σε γκρεμό.

Ο συνοδηγός ειδοποίησε τους χωριανούς από την Αετομηλίτσα και τις Αρχές. Οι χωριανοί κατάφεραν να ανασύρουν τον άτυχο επιχειρηματία, με τον γιατρό του ΕΚΑΒ που έφτασε στην περιοχή να διαπιστώνει τον θάνατό του.




Ποιο ήταν το λάθος που στάθηκε μοιραίο για τον επιχειρηματία

Σοκαρισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας μας, από το θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Το τραγικό αυτό γεγονός δημιούργησε πολλές απορίες και ερωτηματικά κυρίως με τον τρόπο που έφυγε. Οι πληροφορίες  του newsauto για τις συνθήκες του δυστυχήματος οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του τροχαίου. Τι έφταιξε όμως;
Ο 76χρονος επιχειρηματίας είχε ένα πάθος. Το κυνήγι και κυρίως των αγριογούρουνων. Όταν ανοίγει η κυνηγετική περίοδος, στις περιοχές που επιτρέπεται και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας (σύμφωνα με συνκυνηγούς του), έσπευδε να κυνηγήσει. Όμως, όπως τραγικά αποδείχτηκε, ο 76χρονος όπως και η πλειοψηφία των οδηγών – κυνηγών  δεν πήρε στο 100% όλα τα μέτρα ασφαλείας -σαφώς λόγω άγνοιας- και αυτό αφορά το αυτοκίνητό του.
Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής λοιπόν, ο Νιτσιάκος κατευθυνόταν προς την Αετομηλίτσα για να ελέγξει τα περάσματα αγριογούρουνων, με σκοπό το Σάββατο το πρωί να κυνηγήσει.  Στο 5ο χιλιόμετρο του δασικού δρόμου Αετομηλίτσας – Πληκατίου, και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο, το τετρακίνητο Suzuki Samurai που χρησιμοποιούσε για το κυνήγι, ακινητοποιήθηκε λόγω πάγου στην άκρη του ανηφορικού δρόμου, δίπλα σε χαράδρα.
Το Suzuki Samurai (είναι τετρακίνητο και φέρει βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με 75 άλογα), πρόκειται για ένα όχημα ιδιαίτερα προσφιλές στον κυνηγετικό κόσμο λόγω της αξιοπιστίας του, των αυξημένων δυνατοτήτων κίνησης εκτός δρόμου και της ευελιξίας που προσφέρει σε δύσβατα μέρη.
Ο συγγενής – συνοδηγός κατέβηκε από το Samurai για να ελέγξει το παγωμένο οδόστρωμα. Η ελάφρυνση του βάρους στο όχημα, με την απεπιβίβαση του συνοδηγού, ουσιαστικά επέτρεψε το γλίστρημα του αυτοκινήτου προς τη χαράδρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsauto, το Samurai δε διέθετε τα κατάλληλα ελαστικά, δηλαδή, δεν είχε χειμερινά ελαστικά, τα οποία πολύ πιθανό να μην επέτρεπαν το τόσο έντονο γλίστρημα του αυτοκινήτου.


Οι συνθήκες απόλυτου παγετού απαιτούν τη χρήση ειδικών ελαστικών και σε πολλές περιπτώσεις αντιολισθητικές αλυσίδες, ανεξάρτητα με το αν το αυτοκίνητο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι 4κίνητο.