Latest News

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Καίτη Γαρμπή - Διονύσης Σχοινάς: Τι κατέθεσαν για την ληστεία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ένοπλη ληστεία στο σπίτι της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά, στη Νέα Ερυθραία, από τις καταθέσεις των δύο καλλιτεχνών...
στην αστυνομία.   

 Καίτη Γαρμπή: Με κρατούσαν ακινητοποιημένη  

 Στην κατάθεσή της, η κα Γαρμπή αναφέρει: «Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. 
Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα». 

  Διονύσης Σχοινάς: «Είδα ένα άτομο να με σημαδεύει»   

«Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».  

 Όλα ξεκίνησαν στις 5:50 τα ξημερώματα. Τέσσερις ένοπλοι έχουν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι στη Νέα Ερυθραία και περιμένουν κρυμμένοι. Όλοι τους φορούν κουκούλες. Μόλις η τραγουδίστρια σταθμεύει το αυτοκίνητό της, εμφανίζονται μπροστά της και δύο από αυτούς την απειλούν με πιστολιά.   

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, την υποχρεώνουν να τους ανοίξει την αυλόπορτα του σπιτιού όπου μένει μαζί με τον σύζυγό της Διονύση Σχοινά. Εκείνη την ώρα, ο μουσικός βρίσκεται στο σπίτι χωρίς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. 

Λίγα λεπτά αργότερα η Καίτη Γαρμπή αναγκάζεται να ανοίξει και την εξώπορτα, ανήμπορη να αμυνθεί στους ληστές που την καθηλώνουν στο εσωτερικό.   Δένοντας και απειλώντας τον Διονύση Σχοινά ότι θα του «φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι», τον υποχρεώνουν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. 

Κάμερες ασφαλείας είναι τοποθετημένες τόσο στον εξωτερικό χώρο, όσο και πίσω από την εξώπορτα, στον εσωτερικό διάδρομο και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν καταγράψει τις κινήσεις τον κακοποιών, που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.