Latest News

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Πολάκης: Φήμες για ακύρωση της πώλησης του Ντυνάν

Για αρνητικές εξελίξεις στην πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ...κάνει λόγο ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με  τον κ. Πολάκη, οι πληροφορίες που έχει λένε ότι η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στην κατεύθυνση ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης του νοσοκομείου, όπου πλειοδότης είχε ανακηρυχτεί το Ελληνικό Δημόσιο δια μέσου της δεσμευτικής προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση.
Η εν λόγω φημολογία όπως λέει, δεν συνοδεύεται από επαρκή αιτιολόγηση μιας τέτοιας απόφασης ακύρωσης με ταυτόχρονη εκκίνηση νέου διαγωνισμού πώλησης. Ο κ.  Πολάκης επισημαίνει ότι έχει περάσει περισσότερος από έναν χρόνο που η διαγωνιστική διαδικασία είχε αναδείξει ως επικρατέστερο υποψήφιο για την απόκτηση του «Ερρίκος Ντυνάν» το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο θα προχωρούσε στην απόκτηση του νοσοκομείου. Ωστόσο, η Τράπεζα Πειραιώς κωλυσιεργεί συνεχίζοντας να καταγράφει ζημιές από τη χρήση του νοσοκομείου που μεταφράζονται σε απομείωση της αξίας του.
«Προειδοποιούμε όλες τις πλευρές: Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς, Υπουργείο Υγείας, Διοίκηση «Ερρίκος Ντυνάν», ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης του εν εξελίξει διαγωνισμού εις βάρους της προοπτικής απόκτησης του Νοσοκομείου από το Δημόσιο θα μας  βρει απέναντι. Και μαζί με μας θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας. Τους ενημερώνουμε δε ότι και οι  ίδιοι θα είναι υπόλογοι απέναντι τόσο στον ελληνικό λαό όσο και έναντι της Δικαιοσύνης σε περίπτωση αποδοχής προσφοράς μικρότερης από αυτήν του Δημοσίου (ύψους 110 εκατ. €), καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελεί καραμπινάτη απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» τονίζει η ανακοίνωση του κ. Πολάκη και συμπληρώνει. «Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι  συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο θέμα και δεν θα σταματήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ούτως ώστε το «Ερρίκος Ντυνάν» να επανενταχτεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προς όφελος των πολιτών της χώρας».