Latest News

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Άνδρας επιβίωσε για 3 εβδομάδες στην Αλάσκα - Κάθε ημέρα έγραφε SOS στο χιόνι! (ΕΙΚΟΝΑ)

Ένας άνδρας κατάφερε να επιβιώσει για τρεις εβδομάδες στο χιόνι της Αλάσκας, μετά από μία καταστροφική φωτιά που...
έκαψε την καλύβα του μαζί με τις περισσότερες από τις προμήθειές του. 

   Από τον Σεπτέμβριο, 30χρονος Τάισον Στιλ ζούσε μαζί με το λαμπραντόρ του σε μία μικροσκοπική καλύβα στην Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκα, 20 χιλιόμετρα από την κοντινότερη κατοικημένη ζώνη. 

Στις 17 ή 18 Δεκεμβρίου (σ.σ δεν είναι σίγουρος), μια φωτιά που ξέσπασε μέσα στην καλύβα είχε σαν αποτέλεσμα να καεί το μικροσκοπικό του σπίτι, και σχεδόν τα πάντα από τις προμήθειές του: τα μπιτόνια προπανίου, το μαγειρικό λάδι, οι σφαίρες του όπλου του που είχε για το κυνήγι.  Ο σκύλος του κάηκε στην φωτιά.    

«Όλα εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα. Οι σφαίρες από το κουτί των πυρομαχικών άρχισαν να εκρήγνυνται. Ήταν μία μεγάλη φωτιά και όσο χιόνι και αν έριχνα, δεν έσβηνε. 

Ο άνδρας επιβίωσε σε ένα 1,5 μέτρο χιόνι, για τρεις εβδομάδες, τρώγοντας ότι είχε απομείνει από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαψε ανάμεσα από τα ερείπια και τις στάχτες.   

 Έγραψε ένα τεράστιο SOS στο χιόνι, το οποίο ξαναχάραζε κάθε πρωί και ήλπιζε πως θα τον βρουν. Ήταν η οικογένειά του αυτή που ειδοποίησε τις αρχές, όταν ανησύχησαν που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για ημέρες. 

Οι διασώστες τον εντόπισαν από αέρος 21 ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Αλάσκας, είπε για την πρώτη εικόνα που είχε από τον Στιλ, με τα μακριά του μούσια να τους χαιρετά από το έδαφος, ότι του θύμιζε αμυδρά τον ηθοποιό Τομ Χανκς στον «Ναυαγό».  

  Ο Στιλ πέρασε τα δύο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, καθώς η θερμοκρασία έπεφτε στους -30 βαθμούς Κελσίου. Την τρίτη ημέρα βγήκε και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. 

Η φωτιά είχε καταστρέψει τον εξοπλισμό και το κινητό του δεν λειτουργούσε. «Δεν είχα χάρτη και δεν γνώριζα πολύ καλά την γύρω περιοχή. Έγραψα SOS στο χιόνι και περίμενα».    

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ο Στιλ δηλώνει πως σκοπεύει να μείνει με την οικογένειά του στην Γιούτα.  Με πληροφορίες από The Times