Latest News

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

"Μαγικά Χριστούγεννα" στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαγικά φαίνεται να είναι φέτος τα Χριστούγεννα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά στην οδό Ρετσίνα 45.
 ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ "ΣΤΟΛΙΣΑΝ" ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Τις τριτοκοσμικές εικόνες που επικρατούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου Πειραιά, στην οδό Ρετσίνα 45 και τις πειθαρχικές διώξεις με τις οποίες βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας καταγγέλλει το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ)


Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου:

«Χριστουγεννιάτικους μπουναμάδες» με πειθαρχικές ποινές και πρόστιμα επί των αποδοχών τους, μοιράζει στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας - Ανακύκλωσης από την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Χωρίς να έχει κλείσει ούτε δύο μήνες από την ημέρα που του ανατέθηκε από την Δημοτική Αρχή η διοίκηση της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έδειξε τις προθέσεις του.
Οι τιμωρητικές και απαξιωτικές πρακτικές καθώς και η ανάλογη επίδειξη ισχύος που χρησιμοποιεί για να διοικήσει την υπηρεσία και να επιβληθεί στους εργαζόμενους, θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίες. Συναρτώνται με τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και την απαξίωση που επιδεικνύει και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στους εργαζόμενους επίσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων είναι ολοκληρωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής που βρίσκει πρόθυμα διοικητικά στελέχη να το υλοποιήσουν προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην αντιδρούν στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και κυρίως στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που έχουν ξεκινήσει στο Δήμο και διαρκώς επεκτείνονται.

Έτσι εξηγείτε και η απομάκρυνση της συναδέλφισας Ελένης Μπασιά από την θέση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης που μετά από πέντε περίπου χρόνια στην θέση αυτή, η Δημοτική Αρχή «αναγνωρίζοντας» το έργο της που επί 33 χρόνια επιτέλεσε στον Δήμο Πειραιά, την υποβάθμισε προσβλητικά και βλαπτικά σε θέση προϊσταμένης τμήματος. Όπως προσβολή για το ήθος, την εντιμότητα, την συναδελφικότητα, την παραγωγικότητα και την ποιότητα του έργου της Ελένης Μπασιά αποτελεί και η ανακοίνωση – στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά που αποδίδει την υποβάθμισή της σε λάθος συνεννόηση.
Από την Δημοτική Αρχή θα περιμέναμε μια δίκαιη αντιμετώπιση που συνάδει με το ήθος, το έργο και την προσφορά της συναδέλφισας Ελένης Μπασιά και όχι την εκδίωξη και τον οικονομικό στραγγαλισμό της ως την μοναδική υπαίτια για όλα τα «κακά» της υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. 

Γι’ αυτό ζητάμε από την Δημοτική Αρχή Πειραιά την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που επέβαλε στην συναδέλφισα.
Όπως βέβαια θα περιμέναμε επίσης από την Δημοτική Αρχή και την υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης που έχουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη αντί της τιμωρητικής και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι στους εργαζόμενους να ενδιαφερθούν και να λύσουν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με:

Την παντελή έλλειψη ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών.
Την μη εφαρμογή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης για την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων (Αρ.43726/ΦΕΚ 2208-Β’-8.6.2019).
Την μετατροπή του αμαξοστασίου στην οδό Ρετσίνα 45 σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο από την μεταφόρτωση απορριμμάτων και την απόρριψη λυμάτων από τα καδοπλυντήρια και τα σάρωθρα.
Την εντατικοποίηση της εργασίας που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στην ευνοιοκρατία και το «βόλεμα».
Την αυθαιρεσία και αυταρχικότητα σε εντολές που εκδίδει η Δημοτική Αρχή και η υπηρεσιακή ηγεσία.
Την ανισότητα στην κατανομή εργασίας και στην αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης.
Την αναξιοκρατία σε θέσεις ευθύνης.
Την ανάθεση εργασιών υπηρεσιών σε ιδιώτες – εργολάβους.
Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο, το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά έχει από τις αρχές Οκτωβρίου 2019 ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί με το πρόσχημα του επιβαρυμένου προγράμματος του Δημάρχου.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τους εργαζόμενους, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Να είναι σίγουροι οι πάντες ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.