Latest News

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Εξιχνίασαν την υπόθεση ξυλοδαρμού του διαιτητή Θανάση Τζήλου και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις!

Οι Αστυνομικοί που εξιχνίασαν την υπόθεση ξυλοδαρμού του Λαρισαίου διαιτητή που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αλλά τώρα καλούνται να δώσουν ...
εξηγήσεις!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 28χρονος που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού του διεθνή δι­αιτητή Θανάση Τζήλου, το πρωί της 19ns Δεκεμ­βρίου 2018 έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.
Ο 28xpovos κατέθεσε μήνυση με αποτέλεσμα να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν ο ίδιος ο διαιτητής που εγκαλείται για ψευδή καταμήνυση, τέσσερις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι εγκαλούνται άλλοι για ψευ­δορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία και άλλοι για κατάχρηση εξουσίας και ψευδορκία κατά συρροή αλλά και η Ιατροδικαστής που εγκαλείται για ψευδή βεβαί­ωση και παράβαση καθήκοντος. Ο 28χρονος, μετά από ένταλμα σε βάρος του, συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η απόφασή του να καταθέσει μήνυση εναντίον και των αστυνομικών της Λάρισας, οι οποίοι εκτελώντας το καθήκον τους εξιχνίασαν την υπόθεση. Η οποία αποτέλεσε μια οπό τις ελά­χιστες -στα αστυνομικά χρονικά- υποθέσεις επί­θεσης σε βάρος διαιτητών που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.
Ξυλοδαρμός «Μήνυμα»
Ο ξυλοδαρμός του 36χρονου διεθνή διαιτητή είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και- πρόσκαιρα – και τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να κα­ταλήγει σε φυσικούς αυτουργούς.
Ένας ξυλοδαρμός που χαρακτηρίσθηκε ως «μή­νυμα» στον διαιτητή καθώς οι δράστες επέλεξαν να επιτεθούν στο θύμα έξω από το σπίτιτι του (σ.σ. χτυπώντας τον μάλιστα στο πόδι) αντί να του επι­τεθούν στο πάρκο για παράδειγμα, όπου αθλούνταν καθημερινά ή κατά τη διαδρομή πηγαίνοντας στην εργασία του έξω από την πόλη, σε χώρους δηλαδή όπου δεν θα γινόταν αντιληπτή η δράση τους.
Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατέληξε στην ταυτοποίηση δύο εκ των τριών δραστών, οι οποίοι στις 9 το πρωί της 19ns Δε­κεμβρίου βρέθηκαν στη Λάρισα με ενοικιασμένο αυτοκίνητο και έχοντας στήσει «καρτέρι» στον Θαν. Τζήλο, φορώντας ολοπρόσωπες κουκούλες, τον ξυλοκόπησαν.
Οι δράστες είχαν νοικιάσει αυτοκίνητο από την Αθήνα, όπου διαμένουν, με το οποίο έχοντας αφαιρέσει την εμπρόσθια πινακίδα μετέβησαν στη Λάρισα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν βρεθεί ξανά στη Λάρισα μερικές ημέρες πριν την επίθεση ενδεχομένως για να εξε­τάσουν το δρομολόγιο διαφυγής.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης «πρωινές ώρες επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, εξωτερικά της οικίας του, δέχτηκε επίθεση από τουλάχιστον τρία άτο­μα, τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι του οχήματος έριξαν τον παθόντα βίαια στο οδόστρωμα και του κατάφεραν πολλαπλά λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί που έφερε ένας εκ των δρα­στών, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο. Από την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της έρευνας κατέστη δυνατή η διακρίβωση της συμμετοχής και η ταυτοποίηση των στοιχείων δύο εκ των δραστών.
Πρόκειται για ημεδαπούς σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα άγνωστου μέχρι στιγμής σύνερ­γού τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων», καταλήγει η ανακοίνω­ση.
Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε τους δράστες έναν 46χρονο και έναν 28χρονο ως σύνεργό του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους στην Αθήνα χωρίς ωστόσο οι αναζητούμενοι να εντοπισθούν. Με τον 28χρονο, που στο παρελθόν υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνική κατηγορία, την ημέρα των ερευ­νών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισής Βίας στους Αθλητικούς χώρους στη Γενική Αστυνο­μική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) όπου και παρα­δόθηκε. Έτσι με βάση και το ένταλμα της Ανακρίτριας ο 28xpovos συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώ­πιον των Εισαγγελικών Αρχών της Λάρισας όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα).
Υπενθυμίζεται πως με βάση ένταλμα σύλληψή αναζητείται ακόμη ο 46xpovos, ενώ δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ τα στοιχεία του τρίτου σύνεργού των δραστών, αφού σύμφωνα και με τη μαρτυρία του διαιτητή, τρεις ήταν οι δράστες της επίθεσής σε βάρος του.